Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Descobreix les claus de la decoració amb coixins

Els coixins no són cap misteri. És més, per a la majoria de les persones, decorar a través d’aquests elements és una pràctica habitual i gairebé rutinària, ja que ens donen lapossibilitat de canviar la nostra decoració amb només variar un parell de detalls. Però si volem aconseguir el look de revista d’interiorisme que tant busquem, cal anar una mica més enllà.

En aquest post, hem volgut donar-vos uns tips bàsics per a utilitzar de manera intel·ligent els coixins i, per a això, basarem aquests consells en la decoració de sofàs i salons. No cal dir que aquestes recomanacions poden extrapolar-se a qualsevol estança de la nostra llar i que podem, a més, arriscar en la nostra decoració portant els coixins a estances menys habituals com les terrasses. Continua llegint i et convertiràs en tot un mestre dels coixins!

Teixits llisos o estampats

Un dilema molt habitual engloba l’elecció entre coixins de teixits monocolor i entre tèxtils estampats. Mentre que els coixins de tela llisa solen tenir colors vius, els coixins amb motius solen ser més moderats, intentant mantenir l’equilibri amb la resta de l’estança. Els colors cridaners poden ser una bona opció si disposem d’un espai la decoració del qual és particularment monòtona i neutra, ja que podrem donar-los certs tocs de color sense que la nostra habitació es vegi recarregada. Utilitzant coixins estampats, crearem focus d’atenció que captaran la mirada dels nostres convidats. D’aquesta manera, hem d’anar amb compte per a no recarregar en excés la nostra estança.

Amb la finalitat d’obtenir un ambient harmoniós, un consell habitual és el de tenir en compte la resta dels tèxtils del nostre espai per a assegurar-nos que els coixins pels quals ens decantem seran coherents amb el conjunt.

Decoració de terrassa amb coixins
Decoració amb coixins llisos
Decoració amb tèxtiles crema

Quants coixins utilitzar?

Si bé molts continuen pensant que “menys és més”, des de Tinda’s ens decantem per prioritzar l’equilibri abans que el nombre de coixins que podem incorporar en la nostra estança. Malgrat poder utilitzar un número major, una combinació d’entre tres i cinc coixins ens assegurarà que la decoració serà prou completa sense crear una sensació d’excés. Així i tot, sempre pots arriscar com vam fer nosaltres en aquest saló en el cor de Barcelona, on els coixins es van convertir en protagonistes de la decoració gràcies a la seva combinació amb el llum penjant!

A l’hora de col·locar els coixins en els nostres sofàs, és important tenir en compte la seva grandària sempre donant prioritat a la visibilitat dels més petits atès que els coixins de gran grandària destacaran per si sols. De la mateixa manera, haurem de tenir sempre al cap la grandària del sofà que volem decorar. Mobles més amplis requeriran d’un nombre major de coixins mentre que butaques individuals o “chaise longues” necessitaran no més de tres coixins.

Idees per decorar amb coixins

Projecte a Passeig de Gràcia | Tinda’s Project

La grandària ideal per als teus coixins

Un consell bàsic sempre present en les recomanacions dels decoradors d’interiors és la de jugar sempre amb coixins en tres grandàries diferents. Encara que les tendències actuals presenten una predilecció pels coixins quadrats o rectangulars, podem aconseguir un efecte sofisticat i de disseny si combinem tres mesures de coixins diferents i si, a més, ens decantem per agrupar-los de manera descendent.

Atreveix-te amb el color en els teus interiors

Els coixins són una eina perfecta per a modular les tonalitats que predominen en el nostre saló, així com per a neutralitzar colors més vius o apujar el to a estances massa neutres. Una aposta segura és la d’emprar coixins originals en els sofàs per a crear un estil més atrevit i amb caràcter. Si volem aconseguir un conjunt que aporti riquesa visual, és important utilitzar teles que tinguin una tonalitat comuna o algun element que garanteixi la seva coherència. Utilitzar més de quatre estils diferents en un mateix ambient pot donar com a resultat que aquest quedi excessivament recarregat i que l’atmosfera no sigui prou acollidora. Fixar-nos en les cortines de l’estança, en les catifes del nostre habitatge o en el paper de les parets serà tot un encert si tenim dubtes a l’hora de triar l’estampat dels nostres coixins.

Decoració amb coixins estil boho
Decoració amb coixins ètnics

Tendències eclèctiques

Les últimes tendències estan decidides a fer-nos experimentar amb patrons i estampats fora del comú. Hem presenciat un augment d’interiors amb decoracions particularment eclèctiques. Les novetats en el món de la decoració són cada vegada més atrevides i, temporada rere temporada, veiem que hi ha cada vegada menys tabús pel que fa a elements decoratius. Deixar a un costat els tèxtils monocolor i bussejar entre estampats únics sembla ser l’aposta clau d’enguany. Flors, formes geomètriques, ratlles… cap estampat se’ns resisteix! L’últim crit tèxtil és l’estampat conegut com “chevrons” que consisteix en un motiu de ratlles en ziga-zaga.


Com pots observar, si segueixes aquests petits consells, seràs capaç de crear un espai còmode, acollidor i únic que et permetrà crear un ambient en el qual viure moments agradables amb amics o acompanyat d’un bon llibre. Encara que a vegades sembli un detall una mica menor, els coixins com a elements decoratius cobren gran importància i poden donar-nos la clau per a aconseguir una decoració perfecta.

A través dels coixins, no sols donaràs un toc de sofisticació al teu habitatge, sinó que faràs que la teva personalitat quedi reflectida en cada estança de la teva llar!

Altres articles