Habitació decorada primavera

Tot sobre com decorar la teva llar per la primavera i l’estiu: colors, teixits i elements decoratius…

La primavera i l’estiu són les èpoques de l’any en les quals el sol brilla amb més força, les temperatures s’eleven i la natura s’omple de color i vida. Ja ho estem començant a notar, és per això que és el moment perfecte per anar renovant, a poc a poc, la decoració de la nostra llar, deixar enrere l’hivern i donar-li un toc més fresc.  

Decoració en primavera
Sala d'estar decorada
Teixits decoratius primavera

El color ho transforma tot!

Una de les claus per decorar la nostra casa a la primavera és triar tonalitats clares, càlides o terroses que ens recordin, en general, a la natura. Depenent de la intensitat que vulguis donar-li al teu habitatge seran preferibles els uns o els altres colors.  

Si la teva intenció és afegir-li un toc estiuenc i rústic a la teva llar, et recomanem el color terracota que, en combinació amb el verd oliva o verd fosc, és ideal!  

D’altra banda, el color que, per excel·lència, ens evoca a la mar i al cel d’estiu és el blau en totes les seves variants. És perfecte per transmetre frescor i, al mateix temps, elegància.  

Sala d'estar decorada per la primavera
Colors vius decoratius en dormitori

Encara que els clars no fallen! Si vols aconseguir una decoració més clara, el beix o els marrons clars són l’acompanyant perfecte per combinar amb tons més intensos com el groc mostassa o els taronges foscos, per aportar més vitalitat, calidesa, però sobretot equilibri.  

 El truc és a avivar el to de l’estança amb el color desitjat, però sempre buscant l’equilibri amb altres tonalitats.  

Estampats decoratius flors

Si ets de les persones que s’atreveix amb els estampats, mai passen de moda els motius florals, tropicals o ‘jungle’, la connotació marinera, des de les ratlles blaves i blanques, estrelles de mar, cargols de mar, la sorra… I, fins i tot, hi ha qui s’atreveix amb aquells de fruites de temporada, per què no? Aquests, per exemple, podrien ser una gran idea per als tèxtils de la cuina.  

Com a última idea, aquesta menys cridanera pels seus colors, però igualment molt relacionats amb la primavera i l’estiu, estan els estampats ètnics.  

Detalls ètnics per coixins
Decoració amb plantes, catifes i textures
Detalls de primavera decoració

Els tèxtils d’estiu responen a unes característiques molt concretes quant a la seva composició, sent les fibres naturals les més predominants, ja que resulten més lleugeres i transpirables a més de biodegradables i reciclables. Els dos teixits per excel·lència són el cotó i el lli.  

Aquest últim ens resulta molt agradable al tacte, és resistent, aporta aquest aire rústic que tant busquem en la nostra decoració de casa amb connotacions estivals i es pot triar tant per llençols com per cortines, plaids, coixins i tapisseries.  

Cortines lleugeres per primavera

Per aprofitar les hores de la llum que comencem a tenir des de la primavera, és ideal canviar les espesses cortines d’hivern per unes més lleugeres. La idea és que tamisin la llum, evitant l’entrada directa del sol i deixant entreveure el paisatge a través d’elles, però que també ens protegeixin de les mirades de l’exterior.  

Passa el mateix amb les catifes, hem de canviar les que decoren la nostra sala d’estar i habitacions de pèl llarg i que tant ens serveixen durant l’hivern, per unes més fresques i lleugeres. Les de jute són resistents, estètiques i li donen molta personalitat a qualsevol estança.  

Gerro de ceràmica decoratiu
Decoració primavera- estiu
Plantes decoratives

No us oblideu de la decoració!

Els gerros de vidre o ceràmica, espelmes, les cistelles de vímet, els elements de decoració de fusta i els de motius marins acabaran de donar-li el toc final, primaveral, rústic i natural al teu habitatge.  

Canviar les tovalloles a colors clars i les estovalles de taula també t’ajudaran a crear la sensació d’un espai primaveral i estiuenc.  

I, com ja sabeu, incloure plantes i flors en els vostres espais ompliran de vida qualsevol racó i ens connectaran amb la natura, mentre que les flors (margarides, peònies, gira-sols…) aporten color, a més de frescor. Pots triar plantes d’interior que no requereixin massa manteniment com el cactus, o les nostres preferides, la monstera i la strelitzia.  

Dormitori amb decoració primaveral

Estem segurs que, amb aquests consells, decorar la teva llar per la primavera i l’estiu es convertirà en una tasca emocionant i creativa. Existeixen moltes maneres de donar-li a la teva llar un aspecte fresc i estiuenc, utilitzant colors adequats, teixits lleugers, elements decoratius naturals i detalls acuradament seleccionats. Troba la que s’adapti millor als teus recursos i gustos! 

Altres articles