Decoradors d'interiors a Barcelona

Decorar cuinas amb encant

El món d’interiorisme està decidit a redefinir l’espai dedicat a la cuina. Enrere va quedar el temps en el qual les nostres cuines no eren més que espais destinats a la preparació d’aliments. En l’actualitat, la decoració d’interiors obre la porta a estades repletes d’encant que pretenen crear ambients còmodes, elegants i sofisticats. Des de punts de reunió familiar a espais en els quals acollir festes, decorar amb encant la nostra cuina pot fer realitat tots els nostres somnis… i no sols els culinaris! En aquest article et donem els claus per a crear cuines amb estil… T’atreveixes a veure el que hem d’ensenyar-te?


Bàsics indispensables per a la teva cuina

Materials càlids i suaus

Un dels materials més utilitzats a l’hora de decorar cuines és la fusta. Aquest material és conegut per aportar calidesa i naturalitat als nostres espais, així com per donar un toc orgànic que moltes vegades trobem a faltar si vivim a la ciutat. Amb uns tocs selectes de color, podem aconseguir de manera senzilla una cuina rústica d’estil provençal. Aquesta tendència es caracteritza per colors suaus i càlids, sempre portadors d’una sensació de lleugeresa que aconsegueix evocar en nosaltres la Mediterrània, el sol tebi i un ambient plaent i romàntic.

Per a aquells que prefereixin un estil més marcat, prescindint de colors pastel i incorporant fustes més sòlides com el pi o el roure, podem aconseguir un aire de casa de pagès que aportarà caràcter i originalitat al nostre espai.

Cuina moderna amb encant
Cuina blanca amb mobles de fusta

Trucs de professionals

Per a fer de la nostra cuina el centre de totes les mirades, hem de cuidar fins a l’últim detall. L’important és donar a entendre que hem pensat cadascun dels racons de la nostra cuina. Una forma molt original de portar aquesta idea al següent nivell és la de convertir una de les parets de la nostra cuina en una pissarra. Només fa falta guix i imaginació!

Per a perfeccionar fins i tot més la imatge de la nostra cuina, hem de tenir en compte la importància de la il·luminació. A través d’una disposició encertada de les llums, podem crear una atmosfera acollidora i càlida en la qual gaudir d’una copa de vi havent sopat. Il·luminant la part inferior dels repeus o aplicant la llum de manera indirecta sobre una paret de textura irregular com el maó podem donar-li a la nostra cuina un aire molt més sofisticat i innovador. Els llums penjants són un dels elements més estimats pels decoradors d’interiors a Barcelona i molts ens conviden a introduir llums tradicionalment destinats a salons per a revolucionar encara més la nostra llar.


Arriscar i innovar

Combinació i contrast

Encara que pugui semblar atrevit, combinar estils sol assegurar un resultat gairebé perfecte a l’hora de decorar el nostre habitatge. Una cuina amb mobles moderns i minimalistes, per exemple, pot quedar decorada en harmonia amb elements més tradicionals i barrocs, així com combinada amb una paret de maó que podem deixar a l’aire o pintar en tons neutres per a contribuir a la seva integració en l’estada. Utilitzar tècniques i elements d’estils dispars pot ajudar a crear un factor sorpresa que farà que ningú s’oblidi de la nostra cuina.

De manera similar, podem combinar diferents materials com la fusta i l’acer inoxidable. Mentre la fusta aporta calidesa al conjunt, l’acer atorga actualitat, sobrietat i un cert aire tecnològic i avantguardista a la nostra cuina. L’acer, a més, a causa de la seva funcionalitat, ens ajuda a crear cuines netes, senzilles fàcils de mantenir on prima la durabilitat dels materials. Si ens assegurem de tenir uns acabats perfectes i prescindim dels tiradors, podem aspirar a una simbiosi perfecta entre el futurista del metall i l’ecològic de la fusta.

Cuina moderna amb illa
Cuina moderna negra
Cuina de fusta amb estil

Una illa multifunció

Encara que el concepte d’una illa en la cuina és relativament nou, molts es pregunten com és possible que aquesta idea no ens hagi conquistat abans! Instal·lar una illa en la nostra cuina no sols és un encert per la seva alta funcionalitat i la seva naturalesa pràctica, sinó pel seu impecable i sofisticada estètica. Una illa central fa com a moble d’emmagatzematge o fogons, a més de poder integrar focs en els quals cuinar els nostres plats favorits. Una idea molt interessant és la de triar un disseny d’illa que incorpori una barra adossada en la qual els nens puguin passar l’estona fent els deures mentre berenen. A més, si la nostra cuina es troba en un espai obert, una illa ens ajudarà a delimitar espais


Claus d’estil

Barra americana

Com una variació de l’illa de la qual us parlàvem en la secció anterior, una barra americana pot ser tot un encert a l’hora de decorar les nostres cuines. Molt presents en els habitatges actuals, les cuines obertes van trepitjant fort i són aclamades amb cada vegada més devoció. No obstant això, aquestes cuines solen comportar la problemàtica de la falta d’espai i la impossibilitat d’integrar en elles una taula de menjador. Per això, les barres americanes han començat a substituir la tradicional taula per a donar-li un aire més funcional a les nostres llars. A través d’uns tamborets amb estil podem crear diferents focus d’atenció, així com definir la tendència decorativa amb la qual volem que s’identifiqui la nostra cuina. La cuina deixa de ser una habitació en la qual tancar-nos per a passar a ser un punt de reunió en la qual compartir les vicissituds del nostre dia a dia.

Decoració de cuina amb barra americana

Cuines nòrdiques

Intentar imitar l’estil de decoració escandinau en les nostres cuines pot també ser una aposta segura. La versatilitat d’aquesta tendència es troba, en el seu color basi, el blanc, que és considerat per molts com una aposta segura en termes de decoració d’interiors. Amb colors clars, contribuïm a dissenyar un espai net i ordenat en el qual potenciem la lluminositat de la nostra llar. Aquests colors, a més, fan de qualsevol estada un lloc sofisticat i innovador.

El color blanc ofereix a les nostres cuines una impressió de luxe i perfecció. Com si es tractés d’un llenç en blanc, aconseguirem que els objectes de la nostra cuina ressaltin més i que les línies depurades de la nostra cuina donin protagonisme a l’alta qualitat dels materials pels quals ens hem decantat. Detalls en acer o en forja negra poden ajudar a donar-li aquest toc de caràcter que farà de la nostra cuina un producte totalment acabat.

Decoració de cuina amb barra americana

Els professionals de l’interiorisme de Tinda’s transformem simples espais en cuines amb encant. Creem ambients càlids i acollidors, cuines de somni on viure amb estil i amb personalitat.

T’atreveixes a descobrir els nostres projectes?

Altres articles