Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Decora el teu saló modern amb una xemeneia

La presència d’una xemeneia pot crear un ambient màgic i harmònic en qualsevol espai, donant un toc de calidesa i confort que ens faci sentir com a casa. Asseure’s a la vora del foc, és per a molts el millor pla per a qualsevol tarda d’hivern. Gaudir d’una tranquil·la i gustosa tassa de cafè i perdre’s juntament amb la millor de les companyies en el plaer de no fer res. Fins i tot en els habitatges menys convencionals, instal·lar una xemeneia pot canviar completament el nostre espai i aportar matisos que enriquiran el nostre dia a dia.


Decoració de salons amb xemeneia

Sense oblidar la naturalesa tradicional i orgànica d’una xemeneia, tenir cura de cada detall a l’hora de decorar el nostre saló és crucial, ja que aquests determinaran el grau de modernitat que evoca el nostre espai. A més, hem de tenir en compte la funcionalitat del nostre saló i l’ús que li volem donar atès que, en la majoria de les llars, el saló sol ser l’espai en el qual passem la major part del nostre temps i que, per descomptat, volem que sigui un temps de qualitat.

Qüestions generals com el concepte global de l’espai, així com detalls tan particulars com la mena de revestiment de la xemeneia han d’estar clars a l’hora de començar a decorar el nostre saló. Una planificació coherent del nostre saló ens ajudarà a obtenir com a resultat un espai integrat i cohesiu. A continuació us proposem alguns dels punts més importants a tenir en compte per a crear un saló modern en el qual la nostra xemeneia estigui integrada amb estil i bon gust. .

Xemeneia modern per saló

Una xemeneia pot ajudar-nos a personalitzar el nostre espai i crear un ambient més sofisticat en el qual no només integrar elements tradicionals, sinó també una estètica moderna i urbana.


Apostar pel material adequat

Una de les primeres decisions que hem de prendre és la de triar un material que englobi i integri la nostra xemeneia a l’estança. La gran varietat de revestiments fa que triar no sigui una tasca senzilla i hem de prioritzar la coherència amb el nostre espai. Perquè la nostra xemeneia segueixi la línia de decoració escollida, podem jugar amb la duresa i la textura dels materials, alguns dels més comuns són la pedra, el marbre, el metall fos, la ceràmica o l’acer inoxidable; així com opcions més econòmiques com la massilla o la pintura.

Xemeneia modern d'acer i fusta
Xemeneia modern de vidre
Xemeia modern de pedra

El protagonisme de la lleixa

Malgrat que la lleixa no sigui un element necessari a l’hora d’instal·lar una xemeneia, ens ofereix una oportunitat immillorable de portar la personalització de la nostra xemeneia a un altre nivell, a més de sumar línies i volums que donaran un toc d’elegància a la nostra llar. Una de les tendències més atemporals és la de col·locar elements ornamentals en la part superior de la nostra xemeneia, en particular, elements orgànics i naturals, plantes o flors, que ens ajudaran a crear un ambient fresc en el nostre saló. Dates com el Nadal o festes com la de Halloween poden ser l’excusa perfecta per donar-li un nou aire a la nostra decoració. Variant petits detalls de la decoració del nostre saló, tindrem l’oportunitat de crear un espai nou cada mes i aconseguirem que la nostra llar no sigui mai sinònim de monotonia.

Tendències en salons moderns amb xemeneia

En alguns casos, accentuar la sensació de calidesa tradicional de la xemeneia és una prioritat i ens suggereix una decoració del saló amb colors més vius, com el morat, que podrem integrar en l’entapissat del nostre sofà o cortines. Les catifes també poden aportar aquesta preuada calidesa que, a més, podem emfatitzar a través de la incorporació d’estampats. Per als més ecològics, un magnífic complement a considerar és el recuperador de calor integrada que farà que la nostra xemeneia aprofiti el material de combustió en un 80%. Si, en canvi, busquem una estètica més diàfana i minimalista, pintar la xemeneia i els mobles de la nostra casa en blanc pot refrescar l’ambient del nostre saló.

Els acabats de pedra en terres i parets poden contribuir a aquest objectiu, augmentant la sensació de confort. Abans de res, hem de ser conscients que la presència d’una xemeneia en el nostre saló captarà tota l’atenció i seria un error voler desviar les mirades a altres elements de l’estança. Per això, us aconsellem generar un clima còmode i diàfan, a línies baixes com les taules de teca per a mantenir el focus visual en la xemeneia.

Xemeneia modern elèctrica
Tendències en xemeneies modernes

Claus per a la distribució

La distribució en els salons moderns amb xemeneia juga un paper tan fonamental com la mateixa decoració. Una de les idees més recurrents és la de mantenir la xemeneia com la protagonista de l’espai. Per a aquells que disposin de salons més amplis, la separació d’ambients a través de catifes i canvis de llum pot ser una opció molt encertada.

Col·locar el televisor sobre la xemeneia ens ajudarà a convertir-la en el focus de la nostra atenció, però vigila! Encara que això sembli una cosa senzilla, hem de procurar que les dimensions de tots dos elements estiguin equilibrades. Jugar amb el marc de la nostra xemeneia per a adaptar-lo a un estil més tecnològic o industrial pot ser molt original i creatiu. Igualment, malgrat que la posició de la xemeneia en el centre de la paret és la més comuna, la distribució asimètrica en la qual la xemeneia no sigui el centre arquitectònic de la nostra estança pot incrementar la sensació de modernitat.

Xemeneia clàssica per a saló estil modern

Si estàs considerant la possibilitat d’instal·lar una xemeneia a casa teva, deixa’t assessorar pels millors professionals de la decoració i l’interiorisme a Barcelona. Pots aconseguir un espai modern que s’integri a la perfecció amb l’estil del teu habitatge.

Amb la nostra ajuda aconseguiràs generar un ambient únic on la xemeneia serà la protagonista indiscutible del teu saló!

Altres articles