Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Decora amb miralls i reflecteix la teva personalitat

Un dels elements més atemporals i imprescindibles dins de la decoració d’interiors és el mirall. Podem trobar estances decorades amb aquests objectes gairebé des del segle XVI. La seva gran funcionalitat ha fet que la majoria de les tendències i els estils ornamentals n’hagin fet ressò incorporant així els miralls en els seus esquemes decoratius.

La gran varietat dins del disseny de miralls fa que la manera d’integrar aquests elements sigui determinant a l’hora de crear ambients d’estils determinats.


Un element útil i sofisticat

Estils més minimalistes com l’estil escandinau ens conviden a instal·lar en els nostres espais miralls de grans dimensions que contrastin amb la netedat dels seus marcs. Tendències més vintage com la dels “habby chic” han aconseguit donar-li un nou aire al concepte del mirall i, a través de tècniques d’envelliment, aconsegueixen integrar aquests objectes en un ambient d’estètica antiga però a la vegada avantguardista i original.

La seva funció pràctica, en moltes ocasions, relega aquests objectes a estades particulars del nostre habitatge com els banys o la zona del hall. No obstant això, no hem de reduir la potencialitat dels miralls a un parell de zones de la nostra llar. Si aconseguim entendre les diferents utilitats d’aquests elements, podrem descobrir totes les possibilitats que ens ofereixen com per exemple la de canviar la sensació d’amplitud en una habitació.

Però, abans de res, hem d’assegurar-nos que aquesta funció es compleix i que som capaces de poder utilitzar els miralls del nostre habitatge quan necessitem veure el nostre reflex. Per a això, una aposta segura és la de col·locar miralls en armaris de portes grans en les quals podrem reflectir-nos de cos sencer. Darrere de portes o penjats a la paret, podem col·locar els nostres miralls sense ocupar massa espai aconseguint sempre tenir un lloc en el qual admirar el nostre reflex.

Decoració amb mirall quadrat de fusta
Decoració de saló amb llum mirall
Idees per a decorar amb miralls

Crea ambients sofisticats i amplis gràcies als miralls

A través dels miralls, podem canviar la manera en la qual percebem un ambient determinat. Amb aquesta intenció, és imprescindible sempre col·locar els nostres miralls en llocs pròxims a la llum natural, prop de finestres o portes, per a crear un efecte d’amplitud i profunditat en la nostra estança. Sempre hem de fer prevaldre la coherència amb la resta de la decoració i decantar-nos per miralls a joc amb l’estil principal de la nostra habitació. Un mirall, per descomptat, dotarà el nostre espai de classe i elegància.

A més, col·locant els nostres miralls en espais una mica reduïts com a passadissos o habitacions de dimensions petites, podem aconseguir un efecte d’amplitud que donarà a la nostra llar una sensació d’espai i extensió. Els miralls ens ajudaran a crear un ambient menys ofegat i a fer de les nostres estances llocs més acollidors.

Depenent de l’habitació que vulguem dotar d’amplitud, ens decantarem per miralls horitzontals o verticals, ja que a causa de la seva forma, aquests tindran un efecte sobre l’amplària o l’altura del nostre habitatge, respectivament.


Els miralls, claus del Feng Shui

Una disposició encertada de miralls exigeix no sols que triem un mirall d’estètica agradable i coherent amb el nostre estil, sinó que siguem intel·ligents a l’hora de triar la seva ubicació. Al costat d’una finestra, recolzat en la paret, penjat… cada posició crearà un ambient diferent, tindrà un efecte específic en el nostre espai i multiplicarà la llum de l’estança. Si tenim en compte les utilitats que us hem exposat en el post anterior, tindrem la capacitat de potenciar els elements de la nostra llar dels quals ens sentim més orgullosos.

Seguint les indicacions de la filosofia Feng-Shui, els nostres miralls jugaran rols molt diferents depenent del lloc en el qual els col·loquem. Els professionals del món de l’interiorisme ens recomanen que els nostres miralls sempre reflecteixin situacions agradables o que ens evoquin una sensació plaent com un gerro amb flors, un quadre que ens agradi o un paisatge. Així mateix, és molt important mantenir els nostres miralls perfectament nets i emmarcats. El Feng-Shui aconsella no col·locar aquests objectes enfrontats a les portes. Entre les seves funcions, els miralls són un element immillorable per a crear punts de llum. Si col·loquem objectes metàl·lics i reflectors davant dels nostres miralls, aconseguirem que reflecteixin la llum i destaquin dins de la decoració de la nostra llar.

Miralls rodons de fusta
Mirall rodó modern

Protagonista de la teva habitació

Un mirall a la nostra habitació sempre serà útil perquè ens donarà l’oportunitat d’assegurar-nos que la nostra aparença és la correcta i estem preparats per a afrontar qualsevol situació. Una forma sofisticada d’incorporar aquests elements en els nostres dormitoris és a través de miralls de grans dimensions que podem col·locar recolzats a la paret. Si, a més, fem que aquests descansin sobre una catifa, aconseguirem una composició senzilla però efectiva. En el cas que les nostres finestres tinguin una orientació direcció est, col·locar els nostres miralls de manera que reflecteixin la sortida del sol omplirà d’energia la nostra llar i ens ajudarà a despertar cada matí amb les nostres piles ben carregades.

Decoració de dormitori amb mirall gran

Atreveix-te amb un mirall a la Terrassa

Encara que pugui resultar una combinació poc habitual, integrar un mirall a la nostra terrassa multiplicarà exponencialment l’amplitud, la lluminositat i l’elegància del nostre espai. Amb un mirall podrem dotar de classe i estil la nostra terrassa i donar una sensació d’innovació i avantguarda d’una forma simple i ràpida. Per a terrasses a l’aire lliure, recomanem utilitzar miralls amb una estètica vintage o en els quals hem emprat alguna tècnica per a envellir-los i donar-los un toc més antic. De la mateixa manera, podem integrar aquests elements en els mobles de la nostra terrassa com, per exemple, en la superfície de la nostra taula o com a base d’alguna safata. Aquests detalls faran de la nostra terrassa l’enveja de qualsevol festa.

Com hem avançat, col·locar un mirall recolzat en un moble farà que es reflecteixin la resta dels elements amb els quals decidim complementar-lo. Podem crear composicions de somni si, per exemple, integrem el nostre mirall darrere d’un arranjament floral. A més, una composició de miralls adequada pot ajudar-nos a crear un focus d’atenció i a destacar un espai determinat de la nostra llar. Una manera d’aplicar aquesta tècnica és col·locant els nostres miralls sobre una xemeneia o sobre un moble antic, ja que aquests es convertiran en el centre de totes les nostres mirades.


Qualsevol estada de la nostra casa pot ser decorada amb miralls. En tindrem prou amb seguir unes petites pautes per a introduir els miralls i aprofitar tots els avantatges que ofereixen.

T’han resultat útils els nostres consells per a adequar els miralls a la decoració de la teva llar?

Altres articles