Cura de mobles de cuina

Cuida així els teus mobles perquè durin molt més!

Mantenir una cura i manteniment en l’aspecte del nostre mobiliari és la base perquè puguem conservar-los tant de temps com sigui possible. A més, a la llarga, ens beneficiarà a la nostra butxaca. En aquest bloc t’explicarem com fer que llueixin com el primer dia! 

Neteja de mobles

Prevenir abans que curar

Al manteniment ve implícita la prevenció d’accidents com, per exemple, controlar que no ens caigui cap líquid com ara productes agressius de neteja, begudes, menjar, maquillatge o pintura, entre altres. Com sabem que alguna vegada, o més d’una, ens pot passar, t’aconsellem l’ús de protectors. Aquests poden ser des de porta gots com estovalles, protectors per a les potes de les cadires i taules… I, sobretot, en el cas que hi hagi algun vessament, neteja’l ràpidament, per a evitar causar una taca profunda i difícil de netejar. 

Evita l’exposició prolongada al sol perquè pot afectar al color i deteriorament del mobiliari i teixits. Us recomanem fer ús de cortines, persianes o estors a les finestres per impedir el pas de la llum solar de manera directa. En el cas de mobiliari exterior, exposat de manera permanent, és necessari que tinguis una pèrgola o tendal protector pel teu mobiliari. 

Evita utilitzar productes que no siguin específics pel material que estàs tractant, ja que aquests podrien perjudicar la superfície. 

Ves amb compte amb els objectes esmolats i punxants, pel fet que poden ser perillosos amb la superfície dels mobles. De la mateixa manera, evita arrossegar objectes pesats sense aixecar-los. 

 

Cuidar mobiliari
Mirall de vidre i manteniment
Neteja de mobiliari

Tractament segons alguns materials

En general, cal treure’ls la pols de forma periòdica als teus mobles perquè es mantinguin nets. Ajuda’t amb un drap sec de microfibra o cotó suau fent gestos circulars sobre la superfície. 

– En el cas de la fusta laminada et recomanem que únicament facis servir un drap humit, mai mullat, i posteriorment, passar un drap net i sec per retirar la humitat. Si es tracta de fusta natural, segueix el mateix procés, però netejant en direcció de les seves vetes. 

– Conserva els teus mobles d’acabat metàl·lic amb un drap suau per evitar ratllar-los. A més, protegeix-los de la pluja i la humitat per evitar l’oxidació.  

– Les superfícies de vidre com les taules, baldes o vitrines són fàcils de netejar amb un drap net, suau i netejavidres. 

– És necessari que els mobles entapissats com a sofàs i cadires s’aspirin regularment per llevar la pols i els residus que es van acumulant a les teles. En cas de vessaments, neteja’ls immediatament amb productes de neteja adequats per al tipus de tela. I, com hem esmentat, preveu aquesta situació utilitzant protectors de sofà per evitar taques i desgast prematur. 

Neteja de cuina

Cuidar per estalviar i per a un espai agradable

La cura del teu mobiliari i teixits t’ajudarà a prolongar la vida útil d’aquests. El que, en conseqüència, t’evitarà despeses significatives a futur, ja sigui pel cost de la reparació per part del distribuïdor o professional com de la compra de manera freqüent d’un altre producte. 

Uns mobles en bon estat faran que la teva llar llueixi millor, que sigui més agradable i acollidora. I també, poden arribar a augmentar el valor de la propietat en cas de voler vendre-la en un futur. 

Com a interioristes, li donem un valor al mobiliari molt important perquè són peces indispensables d’un interior, així que t’animem a prevenir, cuidar i mantenir la neteja del teu mobiliari perquè els puguis gaudir molt més temps. 

Altres articles