Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Com dissenyar i decorar el teu restaurant

Encara que habitualment relacionem la decoració d’interiors amb espais íntims i personals, com les nostres llars, el món de l’interiorisme pot estendre’s a una altra mena d’espais i pot jugar un rol imprescindible per a aconseguir que els nostres negocis siguin acollidors i tinguin un caràcter únic. Per la seva gran utilitat a l’hora de personalitzar espais, els professionals de la decoració són cada vegada més necessaris per a garantir que la nostra cafeteria o que el nostre restaurant s’adequa a la perfecció amb els nostres desitjos. L’interiorisme no és una cosa exclusiva dels habitatges o de les nostres llars! Va molt més enllà!

En aquest post us oferim un breu resum dels diferents avantatges de les quals ens podem beneficiar si comptem amb l’ajuda de decoradors d’interiors per a dissenyar els nostres negocis, sigui com sigui el tipus d’establiment que regentem. Gairebé amb total seguretat, tot propietari d’un negoci voldrà que aquest reflecteixi la seva personalitat per complet i que aconsegueixi un ambient còmode i agradable perquè els seus clients se sentin com a casa. A vegades pot ser complicat conciliar els nostres propis gustos amb directrius més generals que acostaran el nostre establiment a una audiència major i que faran del nostre espai un lloc més atractiu. Aquí és on entra la tasca dels professionals de l’interiorisme! Volem posar-t’ho encara més fàcil! Quines són les recomanacions fonamentals i quins aspectes hem de tenir en compte si decidim iniciar un projecte d’aquestes característiques?


Una bona primera impressió

No sempre som conscients de quina mena de decoració és la més adequada per al nostre establiment i, per això, nosaltres us recomanem acudir a professionals del sector que estaran encantats d’assessorar-te i ajudar-te durant tot el procés. Entre els beneficis de comptar amb un interiorista en el nostre equip hi trobem d’una banda, l’optimització dels nostres recursos a través d’una visió més creativa i un gran estalvi del nostre temps i el nostre esforç. D’altra banda, la figura del decorador ens donarà l’oportunitat d’estar sempre al dia en referència a les tendències del món de l’interiorisme i tindrà tota la informació necessària sobre materials, diferents acabats i estils. Gràcies a la seva experiència, els professionals de la decoració han desenvolupat una gran capacitat per a resoldre qualsevol problema i crearan un espai que reflecteixi a la perfecció el negoci amb el qual volem conquistar els cors dels nostres clients.

Aconseguir un ambient íntim i familiar coherent amb els plats que servim i en el qual els nostres clients se sentiran còmodes serà imprescindible per a guanyar-nos la seva fidelitat.

D’altra banda, sigui com sigui la grandària del nostre negoci, hem d’intentar sempre crear una il·lusió d’amplitud en el local, una característica del nostre espai que podem potenciar integrant miralls o elements de cristall en la nostra decoració. Cuidar la nostra il·luminació també contribuirà al fet que l’ambient general del nostre negoci s’adeqüi a les nostres preferències.

Barra de restaurante
interiorismo de restaurante

Transmet la teva personalitat

No és difícil fer-nos ressò de la importància de comptar amb una decoració adequada per a assegurar-nos que el nostre restaurant triomfi. Els avantatges que ens proporciona comptar amb un especialista en aquesta matèria faran que no sols aconseguim un establiment sinònim d’èxit, sinó que el nostre negoci reflecteixi a la perfecció qui som i què volem transmetre a través d’aquest projecte. Amb aquest objectiu, haurem de tenir sempre en compte certs factors i intentar parar esment a aquests detalls perquè l’experiència de passar una hora en el nostre establiment sigui inoblidable.

Tria la teva temàtica

Una manera de dissenyar no sols el nostre restaurant, sinó un concepte harmoniós i coherent per al nostre establiment és la de decantar-nos per una temàtica que estigui relacionada amb la mena de cuina que decidim elaborar. Una vegada tinguem clar quin enfocament volem donar-li al nostre menú, és moment de triar l’estil que volem que predomini en el nostre espai i quines tonalitats o estampats ajudaran a aconseguir l’efecte que desitgem en el nostre negoci.

Si, per exemple, deixem que el nostre estil estigui influenciat per una època històrica, integrarem en la nostra decoració objectes d’aparença antiga o vintage i intentarem que els elements com els gots o la vaixella també transmetin aquest concepte. Aquesta idea és evident en restaurants com els Speak easy, establiments inspirats en els bars clandestins tan habituals als Estats Units entre els anys 1920 i 1933 a causa de la Llei Seca. Si, per contra, volem que la nostra temàtica estigui relacionada amb una tendència decorativa, podem adaptar el nostre negoci a estils com el nòrdic utilitzant una gamma de colors neutres. Les parets, el terra, la il·luminació… Tots aquests factors són necessaris si volem remodelar el nostre local i establir les bases del que serà el projecte de les nostres vides.

Decoración butacas restaurante
Decoración restaurante asiático
Decoración mesa restaurante

Tria mobiliari funcional

Una vegada hàgim decidit quin tipus de decoració volem que regni en el nostre negoci, podem passar a triar les peces que conformaran aquest disseny i que faran que les nostres idees es materialitzin. Per descomptat, mobiliari d’acord amb l’estil del nostre restaurant facilitarà la sensació de cohesió del nostre establiment. De la mateixa manera, a través de mobiliari més elegant o distès, aconseguirem definir la formalitat que volem donar-li al nostre local i, com a resultat, la categoria que volem transmetre.

Nosaltres sempre recomanem no recarregar la nostra decoració en excés. Menys és més! Recorda que, malgrat que nosaltres tinguem la sensació que està buit, una vegada estigui ple de clients, el nostre restaurant cobrarà vida per si sol. Hem d’assegurar-nos que la disposició de les nostres taules és folgada i còmoda perquè els nostres comensals puguin tenir una experiència plaent i, de la mateixa manera, hem d’idear una “mise en place” que permeti als nostres clients gaudir de cada mos.

Decoración de terraza restaurante
Decoración terraza restaurante

Para esment a la il·luminació

Un aspecte que en moltes ocasions, passa desapercebut és el de la il·luminació. I és quelcom que no hauríem de passar mai per alt! Gran part del confort que transmet un espai resideix en la il·luminació que aquest ofereixi. Haurem de jugar sempre amb diferents tipus d’il·luminacions, variar la intensitat de la llum i, per descomptat, jugar amb formes i estils que aportin personalitat a la nostra decoració i que li donin al nostre espai un toc atrevit i trencador. Una manera d’aplicar aquesta tendència és substituint els típics llums de tulipa en forma de trapezi per llums esfèrics o rodons.

De la mateixa manera, no hem d’obsessionar-nos amb la llum directa. Per a aconseguir una atmosfera càlida i relaxada, és important homogeneïtzar la llum del nostre espai i combinar llums de sostre amb aplicacions en les parets, canelobre o centres d’espelmes.

No t’oblidis de les parets!

Si volem aportar personalitat i caràcter al nostre espai d’una forma molt original haurem de parar una especial atenció a les nostres parets. Penjar obres d’art en el nostre restaurant farà que aquest transmeti una atmosfera intel·lectual i sofisticada, al mateix temps que aportarà color i disseny al nostre establiment. Encara que el més habitual sigui integrar quadres amb motius culinaris, no hem de limitar-nos al punt convencional o comú. És essencial que la decoració de les nostres parets segueixi la línia decorativa principal del nostre local i que aquesta sigui coherent amb la temàtica del nostre negoci.

Decoración mediterránea restaurante
Decoración mediterránea de pared restaurante

Crea una atmosfera única

Com hem avançat, la grandària del nostre local no influeix en absolut a l’hora d’oferir una experiència actual i agradable. Potenciant aquest tipus d’espais a través d’una decoració intel·ligent, podem crear locals que donin molt joc i que ofereixin una atmosfera íntima i acollidora. Aquest és el cas de restaurants amb una filosofia més take away que no disposen dels metres necessaris per a col·locar taules i cadires en el seu establiment però que s’asseguren sempre de proveir als seus clients amb un racó còmode i atractiu en el qual gaudir d’un mos ràpid.

Decoración de restaurante interior

La decoració del nostre negoci és gairebé tan important com la de la nostra llar. Deixar-nos assessorar per professionals de l’interiorisme ens ajudarà a dotar al nostre local de la filosofia que volem transmetre als nostres clients. Ha arribat el moment de posar en pràctica totes les idees i consells que ens ofereix el món de l’interiorisme, comptant sempre amb l’ajuda i l’assessorament de professionals qualificats.

Tens un restaurant i no saps per on començar a decorar-lo? No ho dubtis! Contacta’ns!

Altres articles