Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Com decorar una terrassa o balcó segons l’estudi d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project

Pots sentir-se afortunat si tens una terrassa, aquest espai de la casa sempre tan admirat pels teus convidats i tan disfrutable pràcticament tot l’any, per poc que surti el sol a l’hivern. I qui diu terrassa, diu també balcó, amb unes mínimes dimensions, suficients per crear l’ambient perfecte a l’aire lliure. Des del nostre estudi d’interiorisme de Barcelona volem donar-te algunes claus sobre com potenciar aquest espai exterior amb una acurada decoració.

Després del confinament que ens ha tocat viure recentment, quan les terrasses i els balcons es van convertir en els llocs de la casa més venerats (i envejats!) per suportar aquesta experiència, s’ha despertat un major interès no només per fer-ne un espai bonic, sinó també i sobretot, pràctic i versàtil, en el que gaudir d’infinitat de plans a qualsevol hora del dia i de la nit.


Crea una zona d’ombra a la teva terrassa o balcó

De les dimensions de la terrassa i/o balcó dependrà totalment el partit que li puguem treure. Aquest és el primer pas que hem de tenir clar i ser conscients que per més que vulguem prendre el sol, si no cap una gandula, no té gaire sentit desitjar-ho.

I parlant de sol, una de les primeres recomanacions que et fem des de Tinda’s Project per la teva terrassa o balcó, independentment de la mida, és la creació d’un racó a l’ombra, una cosa indispensable si pensem en els mesos d’estiu. Es pot aprofitar el mateix sostre o crear-la expressament a partir d’opcions molt diverses i per a totes les butxaques, des d’un para-sol fins a una pèrgola, passant per un tendal o fins i tot un arbre.

Decoració de terrassa 2
Decoració de terrassa 3
Decoración de teraza 20

D´esq. a dta., imatges de Pinterest (Decoració Trendencias, Enjoy! The Good Life i Leroy Merlin Italia).

El nostre interiorisme de Barcelona aposta per l’estil mediterrani

Des del nostre estudi d’interiorisme a Barcelona, als projectes d’exterior que treballem ens agrada implementar una decoració d’estil mediterrani. Potser influeix la ubicació de l’estudi, però la veritat és que considerem que és la millor proposta per a un espai com una terrassa o un balcó, on es busca una atmosfera relaxant i tranquil·la en la que sentir les carícies de la llum natural i de la brisa.

Amb aquest estil es tracta de potenciar els colors clars, ja sigui en el mobiliari com en els tèxtils i en els complements, i d’utilitzar textures i materials naturals, com la ràfia, el ratan o el lli L’objectiu és projectar una imatge fresca, lluminosa, neta i purificant.

Decoració de terrassa 5

Projecte de l´estudi d´interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project.

En aquest sentit, l’estil eivissenc sempre és tendència, mai falla. I una de les seves claus és el blanc, de manera que el primer pas és pintar les parets d’aquest color donat que, a més, servirà per multiplicar la claredat de l’espai.

Tria peces versàtils per aprofitar millor l’espai

Però no cal oblidar que l’estil de l’habitatge marcarà molt la decoració de la terrassa o del balcó. D’alguna manera es tracta que aquest espai sigui una prolongació cap a l’exterior de la vida que passa a dins, i que cobreixi les necessitats dels seus habitants.

Decoració de terrassa 6
Decoració de terrassa 7

D´esq. a dta., imatges de Pinterest i de Micasa (Bohodecochic).

Així, i com dèiem abans, per començar amb el restyling del teu espai exterior, cal tenir en compte diversos factors i tractar de combinar-los sàviament per encertar bé. És a dir, partint de la mida de l’espai, s’han de buscar les peces de mobiliari i accessoris més adients, mirant també que el seu estil encaixi amb la nostra filosofia familiar i domèstica.

Com més espai, òbviament, més zones de diferents usos podrem crear (per menjar, llegir, prendre el sol, etc.). En cas contrari, cal donar prioritat al que més ens interessi i, si és possible, apostar per mobles versàtils que ens facilitin diferents usos. Un clar exemple són les taules auxiliars en forma de tamborets o els seients que igual serveixen per seure com per estirar-se.

Decoració de terrassa 8

Projecte de l´estudi d´interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project.

Amb els accessoris posa el toc deco final a la terrassa o balcó

Els tèxtils són capaços de canviar l’estètica d’un espai, així que si no vols fer una gran inversió ara, centra’t en aquest complement i canvia els coixins i els matalassos i et semblarà que estrenes el teu racó a l’aire lliure.

Entre les millors idees per decorar amb coixins, des de Tinda’s Project recomanem, en el cas de terrasses i balcons, triar teixits especials per a exterior i així t’assegures que et duraran més, perquè també resisteixen millor les inclemències del temps i la incidència de la llum solar.

Decoració de terrassa 9
Decoració de terrassa 10
Decoració de terrassa 11

D´esq. a dta., imatges de Pinterest (El Mueble – Estudio Lapizarq), projecte de l’estudi d’interiorisme de Barcelona Tinda’s Project i de Pinterest (El Mueble – Interiorista Celia Crego).

Tenint en compte que el nostre estudi d’interiorisme a Barcelona té departament de paisatgisme, és fàcil deduir que les plantes són indispensables a l’hora de parlar de decorar una terrassa o balcó. Entre les millors idees per decorar el teu balcó amb flors, per exemple, destaquem l’ajuda d’un expert que t´expliqui quines són les més adequades per al teu espai.

Altres articles