Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Com decorar la teva cafeteria vintage

Triar una estètica vintage és una de les apostes més comunes a l’hora de decorar el nostre negoci i d’assegurar-nos que el seu estil sigui l’apropiat per a tots els públics. Des de fa uns anys, la decoració vintage s’ha anat consolidant com una de les opcions més atractives. Cafeteries, bars, discoteques, restaurants i hotels han vist en aquesta tendència una manera d’integrar ambients tradicionals amb una atmosfera jove i innovadora. El caràcter de l’estètica vintage ens assegura una victòria amb la qual aconseguirem donar un toc especial i crear ambients únics I genuïns. En aquest article us oferim totes les claus per a convertir el vostre negoci en un establiment vintage sense rival.


L’estil vintage

L’estil retro està inspirat en una altra època (anys 70,80 i 90) però ha estat fabricat en l’actualitat, mentre que l’estil vintage és original del seu temps.

Una de les claus a l’hora d’aplicar l’estil retro o vintage al nostre espai és el de combinar-lo amb altres elements que faran d’aquesta tendència quelcom menys explícit. L’estil retro engloba elements decoratius inspirats en les formes i els materials de les dècades dels setanta, vuitanta i noranta. Saber combinar de manera reeixida aquesta tendència ajudarà al fet que el nostre negoci no es vegi antiquat i a crear un espai atrevit i inspirador. Podem aconseguir un ambient totalment diferent, per exemple, combinant aquest estil amb elements industrials o donant-li a la barra de la cafeteria un toc únic.

Mobles per a una cafeteria vintage

Si desitgem apostar per un estil completament vintage, segurament ens veurem atrets per la idea de decorar el nostre negoci amb mobles clàssics que evoquin un estil arquitectònic afrancesat, inspirat en el despotisme il·lustrat dominant en espais aristocràtics com la cort de Lluís XV. Estils decoratius com el “Mid-Century Modern” o British poden apujar el to de la nostra decoració i crear un espai més barroc i elegant, així com un ambient més “chic” i modern.

Mentre que per a aconseguir un estil vintage més romàntic, el nostre primer impuls ha de ser el de buscar peces de vímet o fusta amb pintura decapada. Alguns elements que asseguraran l’èxit del nostre espai poden ser sofàs tradicionals com ara els famosos “Chester” o barres de capitonat, així com mobles de línies més simples i d’aspecte retro com el Fames o les cadires i bancs Tolix. Restaurar peces antigues o de col·leccionista pot donar un toc sofisticat i únic al nostre negoci, sent el vidre un dels materials més arriscats, però també més creatius, pels quals apostar a l’hora d’introduir elements reciclats al nostre espai, bé sigui a través d’ampolles de vidre o de les cèlebres gerres Mason.

Luminació i mobiliari vintage
Mobiliari vintage
Mobiliari vintage

Combinant estils, vintage i industrial?

Una de les claus de l’èxit de l’estètica vintage és la seva versatilitat en ser combinada amb altres estils, tant antics com contemporanis, fent de la tendència retro una de les més flexibles. Una combinació adequada d’elements pot donar lloc a un espai original, innovador i particularment eclèctic. L’elecció de clàssics retro actualitzats o de mobles restaurats pot ajudar-nos a aconseguir una fusió entre el passat i el present, creant un espai elegant i trencador.

Afegir elements com el formigó llis, acabats metàl·lics o tons rogencs ha estat una de les tendències dominants de les últimes temporades. A més, a través d’elements orgànics com la fibra natural o el mobiliari de fusta, podem dotar el nostre espai amb un toc més orgànic. I, si amb tot això no en tenim prou, unes quantes plantes seran el complement ideal per a fer de la nostra cafeteria un oasi en ple desert.

Cafeteria vintage industrial
Cafeteria vintage industrial

Tenir cura de tots els detalls

Incloure un sofà vintage “Chester” o una barra de capitonat pot ser la clau de la teva decoració.

Gran part de l’èxit de la decoració s’aconsegueix a través dels detalls! Per a aconseguir una decoració coherent, hem de fixar-nos en elements com les cortines o els coixins amb els quals matisarem la duresa o la calidesa del nostre espai. Amb la presència de materials com el vellut, podrem crear ambients més càlids mentre que incorporar teixits com el cuir farà del nostre negoci un espai més desafiador i misteriós.

La il·luminació, per descomptat, juga un paper fonamental en la decoració del nostre negoci. És el nostre deure treure-li el major partit a través de gerros i miralls que donaran amplitud a l’estança. Disposar de llum exterior és vital a l’hora de determinar la disposició del nostre mobiliari o l’elecció del nostre esquema d’il·luminació. Un llum d’aranya pot convertir-se en el centre d’atenció del teu negoci, donant-li un toc clàssic i romàntic.

Revestir el terra amb rajoles, en canvi, pot ajudar-nos a crear un contrast atractiu i cridaner. Apostar per llums de peu i focus de llum indirecta repartides pel nostre negoci crearà diferents espais, així com formes originals i acolorides que podem acompanyar amb estampats florals o geomètrics, depenent de si volem que la nostra cafeteria sigui més romàntica o, per contra, més retro.

Cafeteria bar vintage

Inspirar-nos en els clàssics del cinema, els ambients glamurosos de la “Golden Age” de Hollywood, destinacions turístiques exòtiques o en estils de música característics pot ser de gran ajuda a l’hora de trobar l’eix narratiu del nostre negoci. A més, tenir clara la temàtica del nostre espai farà que triar el mobiliari i els elements decoratius del local sigui més fàcil i evitarà que combinem estils dispars i inconnexos.

Necessites que t’ajudem a començar a decorar la teva cafeteria vintage?

Explica’ns la teva experiència.

Altres articles