Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Com decorar el teu saló amb una paret de pedra

Aquesta temporada, els professionals de la decoració d’interiors aposten pels elements naturals. En particular, la pedra es posiciona com un dels materials estrella. Si vols donar-li un estil únic a la teva llar a través d’un toc original, triar un material així pot ser una opció interessant. No tan sols pot aportar calidesa al teu habitatge, sinó que aprofitarà la lluminositat i proporcionarà a l’estança una perspectiva industrial i innovadora.

A través d’aquest material, podem aconseguir un contrast original entre conceptes urbans i naturals, així com combinar colors i textures que faran de qualsevol ambient un espai relaxant, atrevit i perfecte per a sentir-se còmode. No obstant això, per a construir una paret de pedra també és necessari tenir al cap algunes normes que ens ajudaran a aconseguir un acabat polit i professional.


Un material amb molt de potencial

Igual que la nostra curiositat fa que formacions de pedra naturals com les coves ens cridin l’atenció, la pedra també és un dels materials més atractius i complexos de l’arquitectura. D’aquesta manera, hem de preguntar-nos quina és l’essència de la pedra i per què aquesta aixeca tantes passions. La resposta, per descomptat, no és tan simple. El secret no resideix en el material, sinó a saber potenciar el seu atractiu destacant la seva bellesa natural. Una forma intel·ligent d’afegir una textura orgànica a la decoració de la nostra llar és a través del revestiment de les nostres parets. Per a això, l’estil decoratiu dominant de la llar ha de tenir un pes determinant i pot definir la manera d’integrar els diferents objectes d’una decoració harmoniosa i estèticament cohesiva.

Decorar la sala d'estar amb paret de pedra

Pedra i fusta, la combinació perfecta

Introduir una paret de pedra en la decoració de la nostra llar potser una aposta arriscada. A més de ser precisos a l’hora de parar esment als detalls, hem de tenir una consideració especial en el moment d’escollir els colors, les textures i les línies, ja que aquests elements faran de la nostra estança un ambient original i innovador. A través d’una paret amb aquest material, podem integrar elements de la naturalesa en l’arquitectura de les nostres llars i crear una estructura que englobi elements com els murs de l’edifici o l’estructura de fusta. Tenint en compte l’estat de les nostres bigues, pintar-les i restaurar-les pot crear un ambient acollidor, mantenint la nostra paret de pedra com l’element principal amb el qual combinin els mobles i altres accessoris. Sempre pots generar un efecte dinàmic i obert a partir del contrast entre l’estructura de pedra i parets de vidre, que t’ajudaran a separar els diferents espais.

Paret de pedra i fusta
Saló pedra i fusta
Paret pedra i fusta

Un estil més avantguardista

Si la combinació de pedra i fusta que et proposem et sembla massa tradicional, el ferro o el coure poden ser una bona alternativa. Integrant-los en les bigues o en altres elements decoratius poden omplir de modernitat tots els racons de la nostra llar. Unes taules o uns llums de ferro poden fer de la nostra estança un lloc natural a la vegada que avantguardista i minimalista. Afegint una catifa de fibra natural, podem aconseguir l’equilibri perfecte entre una estètica arriscada i un ambient casolà i, a través de la integració de miralls en les nostres parets de pedra, podem crear estances àmplies i lluminoses sense necessitat de reformar o modificar la seva estructura.

Xemeneia de pedra, un clàssic atemporal

Una aposta que mai deixa de ser tendència és incloure una xemeneia a joc amb la nostra paret de pedra. Aquest element aportarà lluminositat, frescor i puresa al nostre espai, a més de crear un ambient sofisticat i elegant. Per a equilibrar l’aparença tradicional d’una xemeneia de pedra, uns mobles senzills i uns tèxtils en colors neutres poden ser una elecció apropiada, especialment quan són incorporats en elements com a butaques o sofàs. Donar preferència a colors terra com els grisos, els marrons o els beix són alguns dels consells clau de la temporada, que busca imitar l’ambient senzill i acollidor de la decoració nòrdica.

Saló de pedra amb xemeneia
Saló de pedra amb xemeneia

Un bon resultat a l’hora d’aplicar aquesta tendència al nostre espai dependrà de la nostra capacitat de combinar i equilibrar diversos factors. Per això, acudir a un professional d’interiorisme que ens assessori i pugui oferir-nos una visió experta és fonamental a l’hora de triar el color, el tipus de pedra i els elements que volem que complementin la decoració de la nostra llar.

T’atreveixes amb aquest clàssic renovat de l’interiorisme?

Altres articles