Claus per a triar les cortines perfectes

Claus per a triar les cortines perfectes

Per a assegurar-nos que la reforma de la nostra llar sigui completa, un dels detalls que garantirà l’èxit segur de la nostra decoració serà l’elecció encertada de les nostres finestres. Encara que pugui semblar una decisió senzilla i simplement basada en els gustos subjectius de cadascun, els professionals de l’interiorisme recomanen pensar detingudament en les característiques de les nostres cortines per a assegurar-nos de crear un espai d’acord amb els nostres objectius i, sobretot, les nostres expectatives.

T’animes a descobrir com integrar les cortines dels teus somnis en la teva llar?


Elecció de la tela per les teves cortines

Una de les primeres preguntes que hem de fer-nos és la de quin efecte volem aconseguir amb les nostres cortines. Aquest element decoratiu és tan versàtil que la resposta a aquesta pregunta pot ser infinita. Per a molts, la prioritat a l’hora d’instal·lar unes cortines és la intimitat; per a uns altres, la lluminositat. Si busquem un aire fresc, necessitarem unes cortines no gaire denses i translúcides, preferiblement de gasa i en tons clars, que aportin aquesta sensació de lleugeresa i neteja al nostre habitatge, on les lívides eren clarament part de l’essència d’aquest habitatge amb terrassa que et convidem a veure.

Si, per contra, volem una mica més sofisticat, cortines de materials més pesats com el vellut crearan detalls tèxtils amb caràcter i caiguda i li donaran a la nostra llar aquest toc xic que tant busquem. Per a aquells que vulguin garantir la seva privacitat, les cortines de teles gairebé opaques com el tafetà o la xenilla poden ser una solució perfecta.

Parar esment en els tèxtils de l’estança que estem redecorant pot ser una altra pista per a triar les cortines adequades. Analitzant la decoració de la nostra habitació, tenir en compte els coixins i catifes perquè les nostres cortines combinin i creïn una sensació d’harmonia amb ells.

Decorar amb cortines fines

Habitacions amb cortines translúcides | Tinda’s Project


To i estampats de disseny per a cortines

Les tendències més innovadores en la decoració d’interiors ho tenen clar… el color no té límits! L’interiorisme vol que donem curs a la nostra imaginació i que ens arrisquem a combinar diferents colors i tonalitats per a aconseguir un espai atrevit, original, personal i únic. Malgrat això, per a molts, l’elecció del color pot ser molt intimidant i, durant aquest procés, és natural que es creïn dubtes pel que concerneix com integrar les nostres cortines en el conjunt de l’habitació.

Una recomanació indispensable per a mantenir la coherència del nostre espai és la de buscar un to similar al de la tapisseria o la resta dels tèxtils de la nostra estada. Això pot fer que el nostre espai quedi massa neutre, alguna cosa que podrem solucionar amb toc de color en objectes decoratius o arranjaments florals. Si no tenim clar el color pel qual decantar-nos, devem sempre prioritzar tonalitats neutres com el blanc, el gris o el beix que ens donaran l’oportunitat de modular el to de la nostra decoració a través dels complements .

Una manera de donar aquest cop de color sense arriscar amb tonalitats massa trencadores és a través d’estampats. Referent a cortines, els estampats són tant odiats com estimats! La veritat és que la tendència d’incloure patrons en les nostres cortines és cada vegada més comuna i postula com un rival fort a les cortines més neutres i de to monocolor.

Si volem assegurar-nos que la nostra elecció donarà en la diana, no podem oblidar-nos dels consells de la secció anterior sobre la mena de tela. Mentre que unes cortines de filó prim i brodats evocaran un estil costaner i Mediterrani, unes teles més gruixudes amb patrons grans crearan una atmosfera més retro i dels anys seixanta.

Store blanc
Cortines blancas

Cortines o estors?

Els estors són una opció decorativa que ha estat sempre integrada juntament amb estils i tendències més moderns. Per a aquells adoradors del clàssic, els estors poden ser una mica simples o d’escassa profunditat i se sentiran més còmodes triant un disseny de cortines més convencional. Entre els principals avantatges dels estors, està la seva gran capacitat de modular la lluminositat que entri en la nostra estada. A més, la seva estructura tipus pantalla fa que sigui particularment fàcil de netejar i de mantenir com a nou. A causa de la seva llargada i al fet que, en la majoria de les ocasions, no arriben fins a terra, aquesta opció és molt atractiva per a aquells que tinguin mascotes. Encara que en aquest post hàgim passat de puntetes les vicissituds tècniques de les nostres cortines, hem de tenir en compte el sistema d’obertura que tinguin les nostres finestres, finestrals i portes.

Barra o riell?

Encara que pugui semblar que ens hem posat a parlar de bars, els termes “escombri” i riell” designen sistemes per a col·locar cortines. Res a veure amb la barra del bar de la qual et parlem en aquest post!

Quant a cortines, l’opció més senzilla en aquest cas serà sempre la barra, un element decoratiu de dissenys tan variats com tipus de cortines podem trobar. Variant el material de la nostra barra, la seva llargada, els detalls dels extrems, la forma en la qual l’instal·larem a la paret o les anelles que utilitzem per a penjar les nostres cortines en la barra, podem aconseguir dissenys originals i innovadors. A causa de la seva senzillesa, aquest mecanisme rares vegades donarà problemes i només haurem de preocupar-nos de llevar-li la pols a la barra de tant en tant.

Els riells, d’altra banda, tenen l’avantatge de ser discrets i de donar-li a les nostres estades un acabat més polit i elegant. A més, amb ells aconseguirem cobrir les antiestètiques caixes de les persianes.

Cortines simples o dobles?

Molts contemplen les cortines dobles com un disseny decoratiu només apte per a cases grans i elegants. No obstant això, aquesta combinació és ideal per a portes i finestres grans, fins i tot per a terrasses o balcons, ja que emmarquen aquest element de l’habitació i li donen el protagonisme que es mereix. Perquè el resultat final no sigui molt recarregat, en comptes de combinar dos tèxtils pesats, podem barrejar cortinetes o estors amb cortines més denses i opaques. Això crearà una sensació d’equilibri i ens donarà l’oportunitat d’utilitzar una cortina o l’altra depenent de la llum que vulguem deixar entrar a l’estada. Les cortines dobles li donaran a l’habitació un ambient serè i un estil molt contemporani amb el qual podem jugar a través dels estampats i l’elecció dels teixits per a les nostres cortines.

T’ajudem a triar les millors cortines per al teu habitatge?

Tinda’s Project el teu estudi de Interiorisme a Barcelona

Altres articles