Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Barres de bar: la clau per a decorar el teu negoci

Una de les claus de l’èxit d’un establiment d’hostaleria resideix en la seva barra. Pocs ignoren la importància de comptar amb una decoració adequada en els seus negocis. No obstant això, encara que la barra d’un bar és l’element protagonista de l’establiment i la primera impressió que s’emporta el client; a vegades oblidem treure-li tot el partit que deuríem i aquestes queden aïllades de l’estètica del nostre negoci.


Decorar la barra del teu bar

La barra del bar és un element de gran utilitat i a la vegada estètic. Per això, és clau pensar en la seva funcionalitat a l’hora de decorar-la i integrar-la en el nostre establiment. Hem de parar atenció a aspectes tan variats i crucials com els materials, la versatilitat del color i el paper de la il·luminació. Articulant aquests tres elements, podem assegurar un resultat satisfactori, actual i en harmonia amb la resta de la decoració.

Els materials més resistents


La varietat dels materials fa que les possibilitats a l’hora de triar siguin gairebé infinites. Com hem esmentat, a l’hora de valorar el tipus de material que volem utilitzar haurem de tenir al cap quina és la funció que ha de complir la nostra barra de bar. L’objectiu principal ha de ser triar aquell que sigui durador, resistent i versàtil.

Alguns dels materials més utilitzats en aquest sector són el maó i la fusta, a través dels quals aconseguim diferents efectes i ambients. A obra vista, o combinat amb altres materials, el maó aporta a qualsevol establiment un toc modern, industrial i novaiorquès per marcar la diferència sense perdre l’originalitat. La fusta, en contrast, crea un ambient atemporal, ideal per a tota mena d’espais.

Finalment, la pedra és un altre dels materials indispensables per a donar a un establiment una imatge actual, moderna i sofisticada, especialment quan recorrem al marbre, símbol d’elegància. En un altre dels nostres posts ja parlàvem de la versatilitat de la pedra en la llar, així doncs per què no fer el mateix en el nostre negoci? Una vegada hem triat el material, la manera d’integrar-lo a la barra del bar és igualment important, ja sigui instal·lant-lo com l’element principal de l’estructura de la barra o simplement incorporant-lo com a taulell.

Barra de bar de pedra
Barra de bar de fusta

Quin color escollir per al teu bar


L’elecció del color és una altra de les claus per a la decoració. Decantar-nos per l’un o l’altre dependrà dels elements que conformen el conjunt de l’establiment, així com l’ambient o l’atmosfera que volem crear. Hem d’intentar aconseguir un espai coherent a través de l’ús d’una paleta cromàtica que unifiqui el nostre espai i s’integri adequadament amb la resta dels elements de l’establiment. Això ajudarà a crear una harmonia visual estèticament plaent. Cada color té un impacte particular en els nostres clients. Una barra blanca, per exemple, ens ajudarà a generar una sensació d’amplitud i espai; per altra banda una barra de color negre serà sinònim de sofisticació.

Amb tocs metàl·lics, podem aconseguir una fusió de tradicionalitat i innovació. D’altra banda, amb un color atrevit podem crear el contrast necessari perquè el nostre local sigui original i únic. Si ens decantem per un estil nòrdic, usarem colors neutres.

Decoració barres de bar amb color

La il·luminació perfecta


Finalment, una bona il·luminació pot tenir un impacte incalculable en l’ambient del teu negoci creant diferents espais i atmosferes que aportin la calidesa necessària al teu bar. Podríem optar per una aposta tradicional mitjançant la instal·lació de llum directa a través de llums suspesos des del sostre. No obstant això, els focus de llum indirecta i subtil a través de llums de sobretaula o llums led integrats en l’estructura de la barra són una meravellosa forma de crear un ambient més íntim i fluid.

Lumina la teva barra de bar

Innova amb la teva barra de bar


Una vegada has triat els materials, colors i la il·luminació del teu establiment, ha arribat l’hora d’encarar aspectes com la proporció o la forma per tal de dissenyar la barra de bar perfecta. Cada vegada és més comú trobar espais minimalistes i industrials en els quals preval la imatge d’una barra llarga i diàfana. Seguint amb una línia més clàssica, el disseny de la barra de bar és allargat i recte, però no té per què ser així. Segons l’espai a la nostra disposició, les barres circulars o corbes poden ser una elecció original i arriscada, captant totes les mirades dels nostres clients i creant aquest factor sorpresa tan necessari en l’hostaleria. Tal com expliquem en el nostre post sobre cafeteries vintage, no hem d’oblidar la importància del disseny dels tamborets, ja que conformaran el contrapunt ideal per a la nostra barra.

Barra de bar modern

Amb els tamborets, podem equilibrar l’estil, optant per un to sobri o bé més cridaner depenent del protagonisme que vulguem donar-li a cada un dels elements. Només la barra de bar pot canviar completament la imatge d’un establiment. Amb l’ajuda de professionals de la decoració d’interiors, podem posar en pràctica aquests consells que faran del teu negoci un oasi enmig del desert.

Deixa els teus dubtes als comentaris!

Altres articles