10 racons ben aprofitats, per Tinda’s Project

10 racons ben aprofitats, per Tinda’s Project

És habitual, ja sigui en una obra nova o en una reforma, que sempre quedi un racó en alguna estança que no saps com resoldre. Possiblement, quan ja entres a viure, el propi dia a dia et porta a alguna idea per a treure-li el millor partit. Això des del punt de vista del particular.

Des del coneixement de l’interiorista, aquest/a ja procura no deixar cap buit ‘mort’, bé al contrari, part del seu treball consisteix a aprofitar al màxim l’espai i, especialment, els racons. En aquest post, l’estudi d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project, et mostra 10 idees de com van resoldre ells aquests racons en alguns dels seus projectes.

Projecte d'interiorisme amb estil mediterrani%sep% %sitename%

1. Un moble a mida que segueix la inclinació de l'escala

Comencem pel recurs més senzill d’aprofitar el racó que queda sota l’escala. Dependrà molt de l’estança on es trobi, sempre tenint en compte, sobretot, la inclinació del sostre que és la que ens condicionarà el que anem a posar aquí.

En aquesta casa de vacances d’estil mediterrani, aquest racó queda al costat de la taula del menjador, amb la qual cosa, es va dissenyar un moble a mesura que fa a la vegada del típic aparador per al servei de la taula i també per a suport d’elements decoratius. L’avantatge de fabricar-ho ‘ex profeso’ és que segueix la disposició de sota l’escala, en aquest cas, amb dues altures.

10 racons ben aprofitats, per Tinda’s Project

2. Confortable racó de lectura al costat de la finestra

En aquesta foto es capta el detall de la imatge de la portada, on s’aprecia millor el racó tan singular que es forma al costat del finestral de la sala i que està integrat en un sortint a manera de galeria.

En els laterals, Tinda’s Project va aprofitar per a crear uns racons de lectura amb uns senzills bancs a mida, molt còmodes per a poder també mirar el carrer a través del finestral. Pots veure tot el projecte de la reforma d’aquest pis a l’Eixample de Barcelona, aquí.

Una sala oberta a la cuina i molt més…

3. Una llibreria senzilla, pràctica i molt discreta

En situar l’armari en aquesta suite i tractar d’alinear-lo amb l’accés al bany, va quedar aquest espai vertical entre el moble i la paret. Atès que les tauletes de nit els propietaris les volien de línies molt senzilles, es va optar per crear aquesta sèrie de petits prestatges fets a mida per a allotjar principalment llibres, ja que són molt de llegir abans de dormir.

És un recurs molt senzill i, alhora, molt discret, sense oblidar el paper tan pràctic que ofereix, no et sembla?

10 racons ben aprofitats, per Tinda’s Project
Interiorisme sobri i elegant

4. El replà s'aprofita com a despatx

Aquest tríplex urbà es va reformar completament i en l’última planta, on se situen els dos dormitoris, es va generar al replà un espai obert amb les mesures suficients per a situar el despatx que sol·licitava el propietari.

L’entrada de llum natural arriba des de la part inferior de la paret que connecta amb la sala. I l’avantatge que té és que es tracta d’una estança que queda aliena a les mirades de les visites. No et perdis totes les solucions que es van implementar en aquest projecte d’interiorisme accedint a aquest enllaç.

10 racons ben aprofitats, per Tinda’s Project

6. La taula tocador entre els armaris i amb els mateixos acabats

Els dos armaris d’aquest dormitori doble deixaven un buit central entre ells que es va resoldre amb aquest moble a mida, amb els mateixos acabats de la fusta per a aconseguir una perfecta integració.

La taula, a la qual se li van incorporar uns calaixos per a treure-li major profit, té un ús molt versàtil però molt necessari també, ja que pot utilitzar-se com a tocador, com a escriptori o simplement com a suport.

La part superior es va complementar amb un mirall i la inferior amb un banc entapissat amb els mateixos tèxtils del conjunt que vesteixen l’habitació.

10 racons ben aprofitats, per Tinda’s Project
10 racons ben aprofitats, per Tinda’s Project

7. El lavabo de cortesia, ben discret, sota l'escala

Doncs sí, efectivament, la porta que veus sota l’escala perfectament integrada perquè no porta marc, acull en el seu interior el lavabo de cortesia d’aquest dúplex de Barcelona. A la foto, sobre el mirall, s’aprecia la inclinació del sostre, encara que ja s’ha tractat d’aprofitar la part de major altura sota l’escala per a situar-lo. Buits d’aquestes característiques es poden aprofitar amb infinites possibilitats però, com pots veure en el projecte complet de l’habitatge, es feia necessari un lavabo aquí, per la seva proximitat a la sala-menjador.

 

Arquitectura d’interior

8. Integrar el lavabo en el dormitori, per què no

La distribució d’aquest dormitori de convidats es planteja com una suite, encara que quan accedeixes a ella no l’aprecies. El que Tinda’s Project va fer va ser avançar la paret del capçal cap al centre de l’espai per a deixar un espai allargat suficient que permet situar darrere la dutxa i el WC.

La zona del lavabo es va resoldre aprofitant aquest racó en el lateral que ja estava d’origen a l’estança i que, de fet, va ser el que va determinar la distribució original.

10 racons ben aprofitats, per Tinda’s Project

9. El llit infantil sota l'escala és pura diversió

Com s’ha pogut veure, Tinda’s Project ha treballat en diferents projectes que inclouen una escala. En aquesta ocasió, coincideix amb un dels dormitoris infantils.

El buit de sota l’escala es resol situant aquí el llit que és, al cap i a la fi, l’espai menys molest respecte a la baixa altura del sostre.

Concretament, aquest projecte és un dúplex la planta inferior del qual es va destinar completament a les habitacions dels tres fills amb els seus banys. No t’ho perdis i mira-ho aquí!

Projecte d'interiorisme de luxe a Barcelona %sep% %sitename%

10. Moble multifunció per a un pis de convidats

Aquest habitatge situat a l’exclusiu Passeig de Gràcia de Barcelona respon a una particular reforma, amb unes peticions molt concretes del propietari. En aquest enllaç pots veure el projecte complet i ho entendràs.

La singularitat del pis radica en el fet que és un habitatge amb zona de convidats i a aquesta correspon la imatge. És l’estança central, amb aquesta sala quadrada, entorn de la qual es distribueixen dos dormitoris i dues cambres de bany. El buit creat en la paret frontal està protagonitzat per un moble fet a mida i dissenyat en forma de petit office amb zona d’aigües i nevera integrada, a l’esquerra, i una balda que fa de taula de treball, a la dreta, tot perfectament integrat en el conjunt, sent un excel·lent exemple de com optimitzar un racó.

Altres articles