La importància de la uniformitat cromàtica en interiorisme
Quan tenim un projecte d’interiorisme entre mans, hi ha molts factors que entren en joc per a obtenir un resultat final satisfactori. I un d’ells és l’elecció de la paleta cromàtica. Perquè dins de l’A-B-C de l’interiorisme, la uniformitat visual que inclou l’estètica, l’ordre, els colors, la proporció… és clau per a aconseguir el benestar que tots busquem quan estem a casa.
I en aquest post ens centrarem en la qüestió cromàtica perquè el poder que tenen els colors és absolut (segons els que triïs i com els combinis, influirà en el resultat) i infinit (perquè a cada persona li representen una cosa diferent, especial, ja saps, ‘per a gustos, els colors’).
L'equilibri visual genera benestar
En tot projecte d’interiorisme es busca una decoració uniforme per a generar harmonia i aquesta, aplicada a cadascuna de les estances i, a la vegada, en la seva relació entre elles (sobretot si són espais diàfans, com les nostres habituals cuines obertes), és el que porta a l’equilibri tan necessari per a dir que s’ha fet una bona feina, en aquest cas, com a professionals de l‘interiorisme a Barcelona.
Perquè aquest equilibri, com dèiem, es transforma en aquestes bones sensacions que notes quan travesses la porta de casa, en aquest cas ja parlem com a client o usuari de l’habitatge.
La paleta cromàtica de Tinda’s Project està molt definida
El tema de la paleta cromàtica d’un projecte es pot establir de diferents formes. A Tinda’s Project, per exemple, tenim una molt definida i és la que apliquem en tots els nostres treballs i, per tant, amb la qual se’ns identifica. Això porta al fet que el client que contacta amb el nostre estudi d’interiorisme de Barcelona ja sap quin serà el resultat dels seus espais, cromàticament parlant.
Per sobre, i tenint com a base les imatges que veus dels nostres projectes, ja pots determinar quina és la nostra paleta cromàtica: els colors neutres, naturals i clars, amb un cert predomini del to que anomenem ‘gris ratolí’, una gamma que aporta elegància, serenitat, atemporalitat i harmonia. I també ens agrada a vegades incloure alguns tocs per a decorar amb negre, ja que li donen aquest punt de sofisticació i distinció que a vegades demana el projecte o l’estança, però sempre integrat en aquesta harmonia de fons neutre.
Tocs de color ben integrats
A vegades, per què no, i si així ens ho sol·licita el client, incorporem determinats colors diferents, que poden ser més o menys cridaners, i en aquest cas sempre busquem d’integrar-los en el conjunt perquè no es vegin fora de lloc. I és aquí on entra en joc la importància de la uniformitat cromàtica.
No sempre es tracta de jugar amb els mateixos tons per a assegurar-te el resultat, sinó d’introduir altres diferents i que l’harmonia visual quedi garantida igualment. En aquests casos, es busca que aquest color diferent s’implementi en diferents elements del mateix espai fent de fil conductor sobre una base neutra que el realça.
El color pot estar a tot arreu i en els detalls
Cal no oblidar que la uniformitat cromàtica té l’avantatge de poder-se aconseguir des de diferents perspectives, és a dir, els colors es presenten en els més diversos suports. No cal pensar només en les parets o en el paviment, que juguen amb avantatge perquè representen l’envolupant general, sinó també en les tapisseries, els mobles, els accessoris, els llums, plantes, etc.
Base neutra per a garantir una bona uniformitat cromàtica
En els espais de disseny es parla de la regla del 60-30-10 per a aconseguir aquesta uniformitat cromàtica. El 60% primer correspon al color principal, el que ha de predominar en l’espai (un bon consell seria una base neutra); després vindria el 30% i el 10%, respectivament, d’altres colors que vulguem introduir, sempre assegurant que compleixen una certa harmonia entre ells.
Si t’agrada un interiorisme neutre per a tot, fes que la varietat vingui a través de les textures, per exemple, mantenint la línia de colors, però amb aquest detall que als ulls i al tacte aportarà dinamisme a l’ambient i així no el veuràs tan ‘insuls’. L’altra opció és introduir colors diferents que ajuden a trencar aquesta monotonia, en peces com a accessoris que poden canviar-se regularment, o en parets buscant algun determinat efecte visual, o en ambients concrets, com els dormitoris infantils.