Rehabilitació d’un habitatge unifamiliar

Aquest és un d’aquests projectes d’interiorisme amb els quals gaudeixen els professionals. Per què? Perquè aquest habitatge unifamiliar de més de 200 metres quadrats situat a Mataró, a pocs quilòmetres de Barcelona, se li va presentar a la interiorista Eva Mesa, co-fundadora de l’estudi Tinda’s Project, com llenç en blanc sobre el qual donar curs al seu treball.

Els propietaris -un matrimoni jove amb una nena- l’havien adquirit recentment encara que era una casa construïda feia temps, però no estava estrenada, francament, “tot estava per fer i el primer va ser remodificar la distribució, ja que la planta principal, sobretot, estava molt compartimentada”, explica la interiorista. Prova d’això és que en el pla original s’arriba a comptabilitzar fins a vuit estades diferents, a més d’un passadís i un distribuïdor, només en aquesta planta baixa.

El primer pas, doncs, va ser tirar envans i obrir espais, un segell d’identitat molt propi de Tinda’s Project, a més d’unificar tot a l’efecte de sostres, instal·lacions, fusteries de portes, sòls, etc. L’objectiu a aconseguir era el d’ “un projecte bonic, funcional i amb sensació de llar”, comenta Eva Mesa, en resposta als desitjos dels seus clients.

DISTRIBUCIÓ

Planta baixa (124 m2)

A l’habitatge s’accedeix a través d’un imponent rebedor per la seva doble altura, una sensació que s’endolceix gràcies a l’ús de la paleta cromàtica habitual de Tinda’s Project de tons neutres i suaus i l’ús de la fusta càlida per al parquet, comú en tota la casa (excepte els banys). Crida l’atenció, a part d’una consola, el moble principal del rebedor dissenyat ‘ad hoc’ i integrat en la paret, just en el lloc on estava en origen la porta d’accés al saló que, amb la reforma, es resitua uns centímetres més enllà per a centrar el seu pas a la zona principal d’aquesta planta.

En aquest mateix espai i per a accedir a la primera planta se situa l’escala que també es va reformar completament en el que al passamans es refereix, amb la mateixa laca que els mobles; quant als esglaons, es vesteixen també del mateix parquet general per a oferir una continuïtat visual.

La principal intervenció d’aquest projecte, sens dubte, és el saló-menjador que s’ha ampliat de manera considerable respecte al pla original i es presenta obert a la cuina. Prova d’això són les dimensions de peces tan importants fetes a mida com la taula del menjador, situada en l’extrem amb vista al jardí i que en mesura gairebé 2,5 metres. El mateix podem dir dels sofàs, disposats en forma de L, atès que un mesura quatre metres de llarg i l’altre, tres metres.

La zona del saló està presidida per tots dos sofàs que miren cap a una altra peça de mobiliari clau, també dissenyada especialment per Tinda’s Project per a aquest espai i que acull la pantalla gran del televisor i, en la part inferior, un buit per a una futura xemeneia de bioetanol.

L’original forma sobresortida d’aquest moble té una explicació i és que, per l’altre costat, coincideix amb el que es va dissenyar per al rebedor, de manera que se situen en el mateix pla ‘esquena amb esquena’. I precisament s’han aprofitat aquests espais laterals excel·lents per a incloure el mateix disseny de les fornícules frontals revestides de fusta i pensats per a col·locar elements decoratius o llibres.

En l’altre extrem d’aquest gran espai social obert se situa la cuina en forma de L, de la qual es va mantenir tot el mobiliari d’origen, atès que estava per estrenar. El que sí que va fer Tinda’s Project va ser afegir-li una illa dissenyada com a barra per a menjars més informals i, molt a prop, una línia de mobles emplafonats que oculten alguns electrodomèstics per a complementar l’equipament.

Al costat de la cuina es troba la zona de safareig i l’accés al jardí, a més d’un dormitori de convidats i un lavabo de cortesia.

Primera planta (95 m2)

La planta primera s’ha reservat a la zona més íntima de la família amb la suite, a més de quatre dormitoris i dos banys, un d’ells pertanyent a la suite. L’objectiu ha estat seguir exactament les mateixes premisses que la planta baixa quant a estètica i funcionalitat.

Cal destacar la suite amb terrassa on especialment s’agraeixen els tons serens i neutres de la paleta de Tinda’s Project per a fomentar un bon descans. El capçal de laca s’ha dissenyat a mesura, incloent sengles fornícules de fusta de roure que fan la funció de tauletes de nit.

El pas al bany s’ha aprofitat per a situar dos grans armaris lineals amb els frontals de mirall per a ampliar visualment l’estada, amb un detall central d’una fornícula de roure decorativa, fent l’ullet al capçal.

El bany de la suite és de línies senzilles, combinant novament blanc, gris i fusta amb la idea de no alterar el sentit cromàtic de tot el conjunt.

LES CLAUS DE LA REFORMA

Res més travessar el llindar de l’entrada d’aquesta casa, amb una ràpida mirada a la planta principal es destaca l’ambient cromàtic perfectament estudiat per a aportar una agradable sensació de serenitat. Aquest equilibri visual genera, al seu torn, una elegància de línies senzilles que convida a quedar-se.

De fet, el color de les parets es va fer expressament per a aquest projecte i és el que marca la línia a seguir en tot el conjunt d’elements, començant pels mobles lacats amb el to gris talp tan identificatiu de Tinda’s Project. Això pot comprovar-se tant en el del bufet al costat de la taula del menjador com en la consola del rebedor, així com en els mobles de la cuina i en el principal del saló, tots ells fets a mesura per l’estudi d’interiorisme.

Una altra característica de l’estudi és l’ús de la fusta de roure dins d’aquesta combinació de colors per les seves connotacions acollidores i càlides, i s’ha triat per a la taula del menjador, el sobre de la barra de la cuina i els detalls en els mobles del rebedor, del saló i del capçal de la suite.

Els tèxtils tant importants en qualsevol projecte, en aquest segueixen el deixant cromàtic del conjunt, predominant els grisos en catifes, tapisseries i accessoris. Cal destacar el detall de les cadires del menjador i els tamborets de la barra, ja que són el mateix model, tenint en compte que es tracta d’un únic ambient i detalls així han de cuidar-se especialment si es busca una bona consonància estètica.

I podem afegir encara una altra clau vinculada als tons del projecte i són els tocs en color negre que els propietaris van sol·licitar sent, alhora, una habitual pràctica dels projectes de Tinda’s Project. Aquest toc distintiu i elegant que pot veure’s en llums, gerros i altres accessoris d’aquesta casa, “trenca amb la paleta cromàtica lineal que predomina però, al seu torn, continua sent un color neutre, atemporal, que enriqueix el conjunt i potència les sensacions”, opina Eva Mesa.

Interiorisme de luxe en l’exclusiu Passeig de Gràcia

Ens fa especial il·lusió parlar-vos d’aquest espectacular projecte de reforma integral, que realitzem en un dels carrers més emblemàtics de la ciutat barcelonina; ideada com a habitatge vacacional per als seus propietaris i amb l’ús addicional de lloguer quan ells no la gaudeixen. Amb acabats i interiors de luxe, aquest projecte d’interiorisme i decoració, està ideat perquè els seus hostes no sols gaudeixin de la ciutat, sinó que tinguin una estada ideal i exclusiva.

En aquest projecte destaca el fet que s’adapta a la quantitat de persones que puguin allotjar-se a la llar, ja que tenim dos habitatges independents en un. Amb capacitat per a deu persones, complim el somni del nostre client de comptar amb una decoració d’interiors de luxe, sense perdre les referències al modernisme barceloní i el disseny català.

Així, la idea principal era conservar l’arquitectura catalana de l’habitatge, entre modernista i gòtica, però donant el nostre estil amb un toc particular i exclusiu. Esperem que us agradi…

Interiorisme amb estil mediterrani

Aquest lluminós habitatge al més pur estil mediterrani es troba situat en un dels pobles més coneguts de la Costa Brava. La decoració mediterrània ens submergeix dins d’un estat vacacional ple d’harmonia.

Aquesta casa de dues plantes destaca per la seva comoditat i funcionalitat a nivell de distribució. A la zona diürna, trobem un ampli saló menjador amb accés a la terrassa, on hem dissenyat l’exterior en el seu conjunt perquè els seus habitants gaudeixin de l’accés directe al port.

Els mobles de fusta i vímet; els tèxtils en tons blaus i blancs i els complements de decoració són la clau d’aquest look fresc i estival, tan propi de l’anomenat estil mediterrani. Les peces decoratives úniques, en molts casos artesanes, algunes d’elles de ceramistes i artesans de la zona, són les que confereixen a la casa aquest estil inconfusible que només reflecteix la llum de l’oceà.

Estil elegant a la banda de la mar

En aquest habitatge de 300 metres quadrats situat enmig dels canals d’Empuriabrava, a la comarca de l’Alt Empordà, s’ha realitzat una reforma integral buscant poder gaudir tot l’any amb els diferents espais concordes a cada estació.

Aquesta casa d’estil elegant s’ha pensat per a tenir totes les comoditats dels seus propietaris. La decoració sòbria i atemporal amb algun toc d’estil mediterrani embolcalla cada racó.

Per a això, s’han unificat espais per zones i plantes. A peu de carrer trobem una àmplia cuina que ens dóna la benvinguda i ens porta directament a un assolellat saló amb vista i accés al mateix port. En la primera planta, trobem directament el dormitori connectat amb el vestidor i el bany, tot això obert per a aprofitar la llum natural que entra per tots dos extrems de la finca. Finalment, des de la planta principal accedim al pis inferior, on un gran despatx amb una àmplia zona de lectura ens permet gaudir d’una estança confortable i de qualitat.

A Tinda’s, hem dissenyat cada peça del mobiliari integrat pensat perquè tots els elements quedin totalment ocults a la vista i no perdem la sensació d’ordre i benestar. Ens acompanyes a descobrir-la?

Estil elegant i sobri amb tocs mediterranis.

Una casa de luxe amb piscina i jardí

Aquest projecte d’interiorisme i decoració és l’habitatge d’una família amb dues nenes situat a la zona residencial del Vendrell, a Tarragona. Per elles, es va decidir que les principals estades es distribuirien en una sola planta a la base d’una estructura arquitectònica d’estil modern marcat per les línies rectes i simples.

Salta a la vista l’estètica en forma de diferents cubs realçada pel blanc mediterrani que predomina a la façana. Els espais es presenten amplis i lluminosos en aquesta casa unifamiliar projectada i dissenyada totalment a mida. I en la qual, a més del blanc per potenciar aquest efecte, s’ha apostat pel to gris, tant a les zones de porxo i la tarima exteriors, com en els interiors. Una paleta cromàtica essencial en tots els treballs que realitzem a l’estudi.

L’habitatge disposa d’un jardí amb piscina de luxe, en què el mobiliari d’exterior llueix perfecte al costat de la vegetació projectada pels nostres paisatgistes. Així, les tres disciplines de Tinda s: interiorisme, decoració i paisatgisme es fusionen amb el major mim possible, aconseguint el gaudi màxim dels seus propietaris … i això és el més important per a nosaltres.

Qui no vol una casa de luxe amb piscina i jardí com aquesta? Nosaltres si.

Un saló obert a la cuina i molt més…

Aquest dúplex familiar està pensat en tot moment per als seus habitants, i és que aquesta família amb tres fills buscava una llar pràctica i acollidora, sense haver de renunciar al disseny i modernitat en la decoració dels interiors.

La base d’aquest projecte d’interiorisme, clau per al nostre equip d’arquitectes i interioristes, és la creació d’un habitatge obert i lluminós. Gràcies a això, la llum travessa aquesta llar d’un costat a un altre, donant una sensació de vida en tota ella.

Sens dubte, el que destaquem d’aquesta reforma integral és la unificació d’espais. Un ampli saló obert a la cuina ens dóna la benvinguda al pis; en el qual la cuina fa d’unió entre saló i menjador, a l’altre costat de l’estança. Una còmoda barra enmig de la cuina oberta ens facilita el dia a dia amb nens.

L’escala de disseny ens porta a la zona infantil: les 3 habitacions decorades amb molta manyaga per la seva propietària, tota una manetes, seguint els desitjos dels nostres petits protagonistes. Dos banys complets, un amb dutxa i un altre amb banyera, complementen aquesta zona.

Finalment, la suite amb bany obert se situa en el pis superior al costat d’un espai de treball confortable, mantenint la intimitat ideal per a la parella. 

Arquitectura d’interior

Aquest és un projecte que ha necessitat el treball d’arquitectes, interioristes i decoradors treballant a l’uníson. En aquest àtic dúplex amb tres terrasses, hem realitzat el disseny i l’execució del mobiliari i el paisatgisme.

L’arquitectura interior és sòbria i minimalista, fent de la llum i les línies rectes les bases d’aquesta reforma. Per a això, els arquitectes interioristes han dissenyat a la planta baixa una cuina oberta al saló menjador, connectant tots dos espais a l’exterior per a gaudir de les vistes a la ciutat.

A la cuina, destaquem les grans columnes que segueixen la mateixa arquitectura fins a l’exterior, delimitant la zona. Mentrestant, un gran moble dissenyat pel nostre estudi d’interiorisme i fet a mida és el protagonista d’aquest ampli saló.

Un punt a destacar d’aquest àtic com a exemple d’arquitectura interior són les escales, una peça única i clau que, al seu torn, forma part de la decoració.

Pensada com un habitatge ideal per a aquesta família, la zona infantil es va instal·lar a la planta superior com a zona independent, amb la seva terrassa, la seva habitació de jocs, estudi i àrea de descans.

A la zona per a la parella situem vestidors separats per a cadascun, amb un espaiós bany connectat amb l’habitació de matrimoni; a més de projectar una habitació de convidats amb totes les comoditats.

Reforma d’una casa a l’Empordà

Entre alguns dels estralls que ha causat l’actual pandèmia en el sector de la construcció, destaca la problemàtica d’haver deixat a mig fer moltes obres. En el cas d’aquest habitatge va quedar pendent tota la part de l’interiorisme, un problema que els propietaris van resoldre trucant a Tinda’s Project. “No sabem quin estil donar-li”, li van transmetre els propietaris a Eva Mesa, fundadora de l’estudi. “El nostre treball va consistir en triar colors i acabats, dotar-la del mobiliari que li faltava, decorar-la i vestir-la”, explica la interiorista.

La ubicació d’aquesta segona residència d’una família amb dos nens petits i la majoria dels elements constructius ja implementats va marcar la línia a seguir del treball de Tinda’s Project. Encara que es troba en el petit municipi de Vulpellac (Girona), el nucli antic medieval del qual va ser declarat ‘Ben Cultural d’Interès Nacional’ (BCIN) en 2004, l’habitatge és un adossat de nova construcció reformat que inclou trets característics de les construccions típiques de la zona de l’Empordà com són els sòls de toba catalana original, els taulells típics de la Bisbal i detalls de la volta catalana, entre altres.

Estil mediterrani en el camp

Amb aquesta carta de presentació, Tinda’s Project va tenir molt clar des del primer moment l’estil que definiria l’habitatge, seguint els desitjos dels propietaris que volien, sobretot, “sentir-se com a casa”. “És clar que l’estil de l’Empordà es reflecteix a la casa”, comenta Eva Mesa, “però ells em demanaven un estil també mediterrani però que no derivés en connotacions de mar, sinó de camp, encara que sense ser massa rústic”.

El primer pas realitzat en el ‘contingut’ va ser el de canviar el color de les parets i per a potenciar aquest efecte natural que desprèn tota la casa es va implementar un tractament a la calç, amb un acabat envellit molt subtil. El resultat són unes parets amb textura en un to blanc trencat que fan de llenç sobre el qual es van anar implementant tots els elements necessaris per a conformar aquesta llar a partir d’un mateix fil conductor decoratiu que recorre totes les plantes i que es basa en els tons clars esquitxats de pinzellades de color serenes que no alteren el confort ambiental.

DISTRIBUCIÓ PER PLANTES

Planta baixa

L’accés a l’habitatge, a peu de carrer, té lloc en aquesta planta conformada pel garatge, una zona de jocs i un petit rebedor des del qual ja arrenca l’escala que vertebra l’habitatge.

En aquest punt salta a la vista dos dels elements constructius vinculats al territori: el sòl de toba tradicional i les rajoles rústiques bicolor del frontal dels graons. Tenint-los molt en compte, Tinda’s Project tria un banc de fusta natural i enea trenada com a principal mobiliari i ho combina amb un mirall amb el marc de fusta envellida i uns cistells de ràfia com a accessoris. Aquesta carta de presentació que rep al visitant ja determina l’estil decoratiu que es trobarà en la resta de la casa.

Primera planta

La distribució, que és la d’origen, no es va alterar i en la primera planta s’estableixen clarament dues estades -saló i cuina amb office-, en un únic espai obert, atès que no existeixen portes i és el replanell entre plantes de l’escala el que fa de separació ambiental. Els dos murs que aquesta té a costat i costat juguen amb diferents obertures per a potenciar un tir visual dinàmic entre totes dues estades.

Encara que aquesta planta es mostra oberta, aconseguim crear un aire acollidor en cadascuna, on la sensació és de recolliment”, comenta Eva Mesa. Per a això es van buscar peces de mobiliari i accessoris que conviden a estar i gaudir de cada estada.

En el saló es va utilitzar un sofà amb chaiselonge a mesura que es va situar al costat de la xemeneia i enfront d’unes senzilles baldes de fusta volades per a col·locar elements decoratius amb la finalitat de no sobrecarregar la paret.

Quant a la cuina, es distribueix, d’una banda, amb el mobiliari a mesura en forma de L en un encertat to clar que potencia la lluminositat i, per un altre, la zona de l’office que Tinda’s Project va crear a partir d’una gran taula de fusta que combina diferents seients. El principal és un banc d’obra fet a mida de punta a punta que convida a aquestes llargues i agradables sobretaules que els propietaris gaudeixen cada vegada que venen amb amics o familiars. Aquest confort s’aconsegueix amb la selecció de materials i acabats naturals dels tèxtils, els llums i les cadires.

Un petit lavabo de cortesia, situat enfront de l’escala, complementa l’ús d’aquesta primera planta.

Segona planta

Aquesta planta està reservada a l’àrea de descans amb tres dormitoris i dos banys.

La suite principal amb bany integrat compleix amb la línia estètica de la resta de la casa, és a dir, predomini de tons clars amb alguns tocs de color en els tèxtils i la incursió de materials naturals, com la ràfia dels llums de nit suspeses, el lli de les cortines, i els bancs de fusta i enea situats als peus del llit, al costat de la catifa de fibres naturals. Fins i tot per a l’armari, les portes s’han substituït per cortines d’arpillera o tela de sac, amb la idea de seguir aquest mateix fil conductor.

El dormitori infantil és compartit pels dos nens i es va dissenyar a mesura i alineada a la paret el llit que en realitat és la suma de dues unides per un capçal invisible, de manera que durant el dia es converteix en un ampli i còmode seient per a jugar. Però la peça encara amaga un altre avantatge i és el tercer llit que té ocult en la part inferior per a quan es convida a casa algun amiguet, així com una calaixera.

Aquesta planta inclou un tercer dormitori per a convidats i un bany complet.

CLAUS DE L’INTERIORISME

Encara que es tracta d’un element constructiu que ja estava d’origen en l’habitatge, Tinda’s Project va voler aprofitar les connotacions tradicionals del sòl de toba catalana que recorre totes les plantes per a implementar aquest estil típic de l’Empordà. Com? Potenciant les sensacions de les cases de camp a través de l’ús de materials naturals i tons molt clars i serens, sense caure en el rústic, i que, a més, projecten aquest ambient de relax i benestar que la família busca quan s’instal·la aquí, lluny de la bullícia de la ciutat.

La llum natural també juga un paper important en aquesta idea i la sort és que tota la casa gaudeix d’ella, atès que té finestres i balconeres per tots dos extrems, la qual cosa facilita la lluminositat durant tot el dia. Tinda’s Project utilitza cortines vaporoses de lli i cotó en un blanc trencat per a tamisar aquesta llum sense restar-li pas.

Perquè les vistes al jardí o a l’entorn natural del poble formen part de l’encant de la casa i, a manera de picada d’ullet, totes les fusteries i les seves respectives persianes enrotllables exteriors tradicionals es van triar en color verd, l’única llicència cromàtica més pujada de to que destaca en el conjunt i que està més que justificada. A més, s’alia amb l’ús de rajoles del mateix to, tant en el lavabo de cortesia com en els esglaons de l’escala, i també en la presència de plantes naturals en diversos racons de la casa.

També cal destacar l’ús de catifes de fibres naturals en totes les estades, ja sigui per a delimitar els espais com per a aportar calidesa i confort i revestir aquest paviment original que tant de valor aporta a l’interiorisme.

En general, la suma de tots aquests elements que ha treballat Tinda’s Project en el projecte, fa que l’habitatge representi un autèntic recés de pau complint amb això tots els desitjos sol·licitats pels propietaris.

Reforma d’una planta triangular amb grans idees

A aquest pis de poc més de 100 m² situat en la zona de la Vila Olímpica de Barcelona li va arribar recentment el moment de sotmetre’s a una reforma integral. Els seus propietaris, un matrimoni amb una filla adolescent, sabien que no anava a ser fàcil a causa de la planta triangular de l’habitatge. Això sí, tenien clar que la distribució havia de canviar-se completament perquè volien “un saló més ampli, més lluminositat, més capacitat de magatzematge i, en general, espais més moderns”, declara Eva Mesa, responsable del projecte i co-fundadora de l’estudi d’interiorisme Tinda’s Project.

L’equip es va posar en marxa i en tot just quatre mesos es van redistribuir totes les estades, incloent envans i instal·lacions, i es va fer un treball complet d’interiorisme per a aconseguir el resultat desitjat. El principal canvi va ser eliminar els passadissos, prescindir del rebedor i passar de quatre a tres dormitoris per a aconseguir més metres quadrats, així com situar la cuina al costat del saló per a guanyar en practicitat.

DISTRIBUCIÓ

Zona social: saló, menjador i cuina

Després de la reforma, l’accés a l’habitatge condueix directament al saló, anul·lant completament l’espai que se li dedicava al rebedor. Aquesta estada principal, que té pas a la terrassa, no ha variat la seva situació original encara que sí ha guanyat superfície i ha apostat per una distribució saló-menjador molt més funcional. A més, ara la resta d’estades connecten amb el saló fomentant una interacció visual i de convivència més agradable.

La principal i més destacada és la cuina, en forma d’U i ara també més gran. Abans es trobava en el costat oposat al saló, havent de creuar cada vegada el rebedor i ara pot dir-se que tots dos espais són pràcticament un. Encara que cadascun té la seva delimitació independent, el fet de situar-se continus i que les portes corredisses siguin de cristall fa que s’integrin perfectament en un únic ambient compartint els mateixos tons i materials.

El menjador s’ha col·locat d’enfront de la cuina perquè el servei diari sigui més còmode i destaca pel seu original disseny signat per Tinda’s Project. Aprofitant que el sofà es va fer a mida, la seva part posterior s’ha prolongat amb els mateixos acabats fins a crear un banc que fa de seient per a la taula de menjar. I no sols això, la seva base s’articula per a poder obrir-se i utilitzar-se per a guardar coses. Els dos ambients -menjador i saló- comparteixen els mateixos tons i materials suaus i naturals que caracteritzen el treball de l’estudi barceloní, amb un moble principal en front al sofà fet a mida, que incorpora una xemeneia de bioetanol en la part inferior. Sobre els tèxtils, també de confecció personalitzada -cortines, catifa, etc.- són tots rentables i porten un tractament anti-taques.

Zona de descans: dormitoris i banys

Des d’un extrem del saló s’accedeix a la suite, que conserva la seva ubicació original en el que vindria a ser l’angle més tancat de la planta triangular, però ara ofereix una nova distribució. Aquesta convida a recórrer primer una línia d’armaris tipus vestidor fet a mida, amb una part tancada i una altra oberta, combinant els mateixos acabats de fusta que la resta de mobiliari de l’habitatge, incloses les tauletes de nit. Tant el capçal com la butaca, que comparteixen entapissat, també són a mida.

Enfront de l’armari es troba el bany de la suite, amb els mateixos tons gris talp de tot l’interiorisme del pis, un segell propi de Tinda’s Project, incloent-hi aquests tocs en negre que realcen determinats elements. Parets i terra comparteixen el mateix material travertí generant una envolupant molt elegant en la qual s’integra perfectament el moble que es va fer a mida, amb el mateix to del conjunt, però una mica més pujat.

A continuació de la cuina, s’obre una porta que dona a un petit distribuïdor de tot just un metre quadrat i que condueix a l’habitació de la filla i a l’altre bany del pis.

Quant al dormitori juvenil es distribueix en dos fronts, coincidint amb les entrades de llum de sengles finestres (una guanyada amb l’ampliació de l’estada). En un dels fronts s’ha col·locat al llit, sota uns pràctics prestatges, tot fabricat ‘ex profeso’ per a aquest projecte, i emmarcat en un color verd aiguamarina de la paret, l’única llicència cromàtica més atrevida que s’ha implementat. I davant s’ha situat la zona d’estudi, en línia amb l’armari, també tot fet a mida, per a aprofitar millor l’angle de la paret.

Per part seva, aquest segon bany és complet, ja que majorment és utilitzat per la filla de la família, encara que també es considera el de les visites. La línia estètica és la mateixa quant a tons neutres i càlids, combinant fustes, ceràmics i detalls en acer.

On estava d’origen la cuina, ara s’ha situat un despatx que fa les vegades de dormitori de convidats, al qual s’arriba després de creuar un petit passadís protagonitzat per armaris a banda i banda. També s’ha creat un pràctic espai tancat de tot just dos metres quadrats per a la rentadora i l’assecadora.

LES CLAUS DE LA REFORMA

Entre el saló i els dormitoris i banys existia en el pis d’origen un llarg i fosc passadís l’anul·lació del qual va ser de les primeres decisions que va prendre Tinda’s Project. Tot aquest espai mort s’ha guanyat per a les noves estades, i el més destacable és l’aconseguit en la cuina.

Situada ara al costat del saló-menjador, el fet de comptar amb unes portes corredisses de cristall, permet oferir una vista oberta de l’habitatge, de façana a façana, la qual cosa genera també més lluminositat en aquesta part del pis i, sobretot, aquesta connexió visual que es buscava entre totes dues estades més socials.

En aquest sentit de continuïtat estètica, també ajuda el fet que el paviment de roure sigui també el mateix. Ho és en tot l’habitatge, excepte en els banys.

Precisament en el bany que no pertany a la suite crida l’atenció el doble graó que eleva la zona del vàter i de la dutxa. Això ha hagut de generar-se per a facilitar el pas de les preses d’aigua, ja que en origen aquest espai no era un bany. Però lluny de resultar pesat, es valora com un element de distinció perfectament integrat gràcies a la continuïtat del revestiment i el paviment triats en el mateix material.

Una altra idea interessant de la reforma és que, en resposta a la petició dels propietaris de més emmagatzematge extra, es va crear un espai per a això al costat de l’entrada, a mà esquerra. De fet, es va aprofitar part de l’antic rebedor i del passadís que portava a la cuina, ara convertida en despatx i dormitori de convidats, per a, encara sent una zona de pas, aprofitar els seus laterals amb armaris a mesura. Aquests segueixen el mateix disseny que els del saló i la suite, amb parts tancades i altres obertes amb miralls per a elements decoratius, combinant frontals lacatges i buits de fusta de roure. De fet, la porta que separa aquesta zona de pas del saló és de cristall, precisament per a integrar tots dos espais, atès que l’acabat dels mobles és el mateix. Gairebé podria dir-se que aquest petit espai és una prolongació del saló.

Interiorisme sobri i elegant

Sobrietat i elegància són dues de les moltes característiques d’aquest projecte integral d’interiorisme i decoració realitzat pel nostre estudi Tinda’s en ple centre de Barcelona.

Els materials nobles, sobris i de màxima qualitat formen part de la decoració d’interiors al llarg de les principals estances de l’habitatge, situades en dues plantes. Cadascuna d’elles, pensada segons les necessitats dels seus protagonistes i tenint en compte tota mena de detalls perquè aquest habitatge sigui el lloc perfecte per als seus propietaris.

A la primera planta trobem un ampli saló amb cuina oberta dissenyada en tons clars amb l’objectiu de crear la sensació de calidesa i lluminositat, fent el saló protagonista de l’espai.

A la segona planta, l’habitació en suite s’alça com un dels punts forts d’aquest habitatge. Gràcies al bany integrat que inclou una meravellosa banyera exempta i una fantàstica sauna envidrada aconseguim generar un espai complet i ple de comoditats, que va més enllà de qualsevol habitació suite de luxe en el millor dels hotels. Us ve de gust que descobrir-la?

Interiorisme i decoració a Casanova

L’interiorisme i la decoració d’aquesta casa es basa en un estil neutre, tant en formes, materials com en colors. La petició del nostre client va ser la de realitzar un projecte d’habitatge que es pogués adaptar al gust de tota mena d’inquilins, ja que inicialment es plantejava com un habitatge per a llogar i, en un futur, passaria a ser la llar dels propietaris quan es traslladessin a viure a Barcelona.

Teníem l’avantatge de conèixer bé l’estil tant en interiorisme com en decoració dels nostres clients, ja que aquest era el segon projecte que realitzàvem per a ells. Per això, per a l’interiorisme d’aquesta casa utilitzem una distribució oberta en la zona del saló i una cuina americana amb illa unida a la zona d’estar, però amb la possibilitat de separar en un futur amb una paret envidrada si es desitgés. En aquesta àrea, també vam disposar una zona de menjador amb llibreria confrontada amb la zona de sofàs. Les tres zones estan unides però alhora diferenciades visualment pels emmarcats dels sostres que les delimiten.

En la decoració de la casa, s’han conjugat els mateixos colors tant en els mobles de cuina com en els del saló i llibreria per a donar-li un aspecte unificat i continu.