Decorar amb negre, un toc diferenciador de l’estudi d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project
A l’hora de parlar de colors, l’estudi d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project, ho té clar. Perquè precisament una de les seves senyes d’identitat són els tons que protagonitzen els seus projectes, basats en una paleta neutra on predominen els grisos en tota la seva gamma. Però també tenen una altra particularitat i són els tocs de color negre que implementen en els més diversos elements: accessoris, revestiments, il·luminació, mobiliari…
Per l’Eva Mesa, co-fundadora de l’estudi barceloní, “puntualment ens agrada incloure aquest toc de referència negre. És un toc distintiu i elegant que aportem als espais”. La interiorista també lloa el poder unificador del color negre en el fet que “trenca amb la paleta cromàtica lineal que predomina però, al mateix temps, segueix sent un color neutre, atemporal, que enriqueix el conjunt i potencia les sensacions”.
Cal saber aplicar el negre en interiorisme
D’entrada, la primera impressió quan es parla d’introduir el color negre en la decoració d’un espai sol ser de negació. A Tinda’s Project ho tenen comprovat, però també saben que quan els donen la confiança implementar-lo, el resultat final enamora al client. I aquesta primera reacció tan generalitzada és fruit de les connotacions més tradicionals vinculades al negre (dol, foscor…) però, quan parlem d’interiorisme, la visió ha de canviar.
I tot i que també en aquest sector el color negre podria dir-se que roba la llum i empetiteix els espais com a al·legacions negatives, només els professionals saben com tractar aquests aspectes i donar-los la volta perquè no representin un problema. En aquest sentit, seguint aquest exemple, es tracta d’aplicar el color negre només en aquelles estances on hi hagi molta llum i mai si les seves dimensions són reduïdes.
En aquest projecte de Tinda’s Project s’ha implementat el color negre en aquesta llibreria feta a mida, de punta a punta d’un dels frontals del saló, aprofitant la gran lluminositat natural que rep l’espai.
En deco el negre és elegant, luxós, atemporal…
Per a l’estudi d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project, el color negre té un potencial enorme per les connotacions que comporta en si mateix pel que fa a elegància, misteri, sensualitat… A decoració, a més, representa aquest toc de luxe i sofisticació que demanen molts dels seus espais.
Sens dubte, “és un color d’una gran personalitat que no té cap altre”, declara l’Eva Mesa, qui afegeix que una altra de les seves característiques és que és neutre i, per tant, “el podem aplicar en qualsevol estil decoratiu”. També és atemporal, “per això, al llarg dels anys, gairebé mai falla en els nostres projectes”.
Les tres imatges -igual que totes les que il·lustren aquest post- corresponen a projectes realitzats per l’estudi d’interiorisme de Barcelona.
Detalls en negre, millor combinats amb colors clars
Precisament per totes aquestes característiques, el color negre presumeix d’una gran versatilitat. Això vol dir que, ben treballat, sempre es mostrarà encertat. I aquest treball comença per aplicar-lo en petites dosis, mai en excés. Per això resulta ideal en accessoris i detalls decoratius, capaços d’atraure totes les mirades, precisament, per aquest toc de distinció que ho ressalta per sobre de la resta d’elements.
Passa que, combinat sàviament amb tons clars, es genera una harmonia visual molt especial i, al mateix temps, es potencia la intensitat que se li vol donar a la peça negra i fins i tot també reforça l’efecte d’emmarcar un racó determinat.
Detalls en color negre en diferents estances, tant de peces bàsicament decoratives (quadre i escultura), com d’altres més d’ús pràctic i constructiu (aixetes, perfil ceràmic …).
El negre aporta profunditat visual i espacial
Però, dins de la feina que exerceix un interiorista, destaca el fet que sap que es pot anar més enllà i aplicar el negre en dosis més àmplies, sempre controlant la seva integració en el conjunt sabent que aconseguirem l’efecte desitjat. I sobretot, estudiant bé la llum, que és la que ajudarà a suavitzar l’ambient general.
Així, se sol aplicar el negre a tot un frontal de l’estada -ja sigui com a paret pintada, revestida o amoblada- per donar profunditat visual i espacial. Un efecte que també es pot aconseguir en peces de tamany més petit, com pot ser un moble o part dels esglaons d’una escala, considerada la passió dels interioristes.
La implementació del negre, vista en perspectiva, genera aquest efecte de profunditat que es requereix en algunes estances o elements concrets, com s’observa en aquestes tres imatges.
Les sensacions de les textures es potencien amb el negre
Un altre dels aspectes que cal destacar dels projectes de l’estudi d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project, és l’ús de materials amb textura. “Aquests que quan els toques, et transmeten sensacions“, comenta l’Eva Mesa. I casualment el color negre és ideal per combinar-lo amb aquest tipus d’acabats amb textures, ja sigui la fusta lacada d’un moble, un paper pintat o el revestiment d’una paret o una peça ceràmica. Per què? Perquè emfatitzen aquest efecte sensorial.
Com bé diuen els manuals del Feng-Shui, el color negre té, entre d’altres, la capacitat d’inspirar prestigi, un símil que traslladat a Tinda’s Project justifica aquesta diferenciació de la qual presumeixen els seus projectes d’interiorisme.
Si tens qualsevol consulta o estàs pensant reformar la teva casa, estarem encantats d’atendre’t. Parlem?